Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Negyed évszázados sikeres működését ünnepli az adorjáni malomipari feldolgozóüzem

2020-06-12
17:06
2020-06-12
18:37
Forrás
Pannon RTV
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepeli az adorjáni székhelyű Kontakt Kft. A Prosperitati Alapítvány támogatásának köszönhetően az elmúlt években a cég kapacitásának bővítése is megtörtént.
Pannon RTV

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte péntek délután a Kontakt Kft. Az adorjáni székhelyű cég elsősorban gabona- és állatfelvásárlással foglalkozik, és 35 személyt foglalkoztat.

Egy új iroda felszentelésével kezdődött az adorjáni Kontakt Kft. születésnapi ünnepsége.

Borsos Csaba, a cég tulajdonosa 1995-ben vásárolta meg az akkor egyéves Kontakt Kft.-t és az elmúlt években számos beruházást valósított meg. A kezdetekben kizárólag lisztkereskedelemmel és állatfelvásárlással foglalkoztak.

Borsos Csaba, tulajdonos, Kontakt Kft., Adorján: „Tíz évvel ezelőtt kezdtünk gabonafelvásárlásba is, majd négy évvel ezelőtt búzamalmot vásároltunk, tehát ahogy változott a világ, mivel a háztáji jószágtartás sajnos az elmúlt időszakban egyre jobban hanyatlik, így a céggel valamerre lépni kellett és így lettek az újabb szakterületek és így lettek a fejlesztések.”
 

Pannon RTV

A cég a több évtizedes múltja alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül, és ma már a vajdasági mezőgazdasági élet egyik tartóoszlopa. Az elmúlt években a Kontakt Kft. több támogatásban is részesült a Prosperitati Alapítványnál.

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „Az elmúlt két évben olyan projektet sikerült megvalósítania, ami egy sikeres malomipari vállalkozássá bővítette a Kontakt kft.-t, növelte a munkások létszámát és nagy számú, több mint 500 termelőt integrál a rendszerébe, biztos piacot adva nekik.”

Pannon RTV

Az eseményen jelen volt Pásztor István, a VMSZ elnöke is, aki szerint a Kontakt Kft. fontos szerepet tölt be a vajdasági magyarok életében.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az egyik legdinamikusabban fejlődő vajdasági magyar tulajdonban levő céggé vált, amelyiknek nem csak itt, a fő bázisán, Adorjánon van nagyon fontos felépített kapacitásrendszere, hanem egész Vajdaságban. Nagyon sok helyen találkoztam azokkal, akik a cégnek a partnerei, akik ott helyben adják át a terményeiket, akik beszállítói a Kontaktnak, és mindannyian elismeréssel, tisztelettel, megbecsüléssel nyilatkoznak a Kontakt tulajdonosáról.”

Pannon RTV

Az új iroda felszentelése után baráti beszélgetéssel és zenekaros ünnepléssel folytatódott a délután.

Kontakt Kft
Adorján
Prosperitati Alapítvány
Juhász Bálint
Pásztor István
Borsos Csaba

Most

15:34

Meghalt Larry King

Az amerikai televíziózás legendás alakja, a CNN korábbi műsorvezetője, tudósítója 87 éves korában egy Los Angeles-i kórházban hunyt el.
14:50

Oltás az Újvidéki Vásár területén

Az Újvidéki Vásár egyes csarnokában szerda óta végzik a tömeges immunizációt. Első nap 1300-an, pénteken pedig már 2200-an vették fel a védőoltást. A kínai Sinopharm vakcinából kedden 5500 adag érkezett a városba, a napokban még ugyanennyi jött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Csökkent a sertés felvásárlási ára

Decemberben több országból importáltak hízót, malacot Szerbiába, így a helyi termelő áron alul kénytelen eladni a jószágokat. A gabonaárak is emelkedtek, emiatt a takarmány áremelkedésével is számolni kell. Emellett késnek az állami támogatások is.