Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány/Ótos András

Negyven szerémségi borászat mutatkozott be Čortanovciban

2022.09.25
10:03
2022.09.25
10:10
Forrás
Pannon RTV
Szombaton rendezték meg a Fruška gora Wine Showt. A bor népszerűsítésének szentelt rendezvényt Čortanovciban Igor Mirović nyitotta meg.

A tartományi kormányfő bejelentette, hogy a vajdasági kormány a szerb kormánnyal együttműködve októberben megalakítja a Nemzeti Szőlészeti és Mezőgazdasági Intézetet, a következő év január 1-jétől pedig, módosított formában, hivatalosan is megkezdi működését Karlócán. Sokkal több pénzt szeretnénk fektetni olyan kutatásokba, fejlesztésekbe, laboratóriumi és egyéb berendezésekbe, amelyek segítségével a borászok a jövőben még jobb minőséget érhetnek el – mondta Mirović.

A Fruška gora Wine Show célja a Fruška gora mint borvidék népszerűsítése. Most 40 pincészet, szőlészet és borászat mutatkozott be a Szerémség - Fruška gora eredetmegjelöléssel. A rendezvény megnyitóján jelen volt Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter is

borászat
Szerémség
Igor Mirović

Most

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.