Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány/Ótos András

Negyven szerémségi borászat mutatkozott be Čortanovciban

2022.09.25
10:03
2022.09.25
10:10
Forrás
Pannon RTV
Szombaton rendezték meg a Fruška gora Wine Showt. A bor népszerűsítésének szentelt rendezvényt Čortanovciban Igor Mirović nyitotta meg.

A tartományi kormányfő bejelentette, hogy a vajdasági kormány a szerb kormánnyal együttműködve októberben megalakítja a Nemzeti Szőlészeti és Mezőgazdasági Intézetet, a következő év január 1-jétől pedig, módosított formában, hivatalosan is megkezdi működését Karlócán. Sokkal több pénzt szeretnénk fektetni olyan kutatásokba, fejlesztésekbe, laboratóriumi és egyéb berendezésekbe, amelyek segítségével a borászok a jövőben még jobb minőséget érhetnek el – mondta Mirović.

Tartományi Kormány/Ótos András

A Fruška gora Wine Show célja a Fruška gora mint borvidék népszerűsítése. Most 40 pincészet, szőlészet és borászat mutatkozott be a Szerémség - Fruška gora eredetmegjelöléssel. A rendezvény megnyitóján jelen volt Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter is

borászat
Szerémség
Igor Mirović

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű