Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nehéz helyzetben a szálláshelyek és az éttermek

2020-11-21
16:49
2020-11-22
15:33
Forrás
Pannon RTV
Zenta turizmusa az elmúlt években virágzott, azonban a koronavírus miatt egyre kevesebben látogatják a Tisza-menti várost. A világjárványt a helyi vendéglátóipar is megérezte, hiszen a korlátozások miatt a polgárok ritkábban járnak el étterembe.

A zentai Vörös Attila már több mint 10 éve működteti panzióját. Egy korábbi interjúban elmondta, a tavalyi évben végre sikerült mindent elérniük, amit elterveztek a nyitásnál. Az idei év járványügyi korlátozásokat azonban ők is megérezték. Elmondta, sajnos azóta sem változott a helyzet, a szobák továbbra is üresen állnak, és a rendezvényteremben sem ünnepel senki.

„A külföldi turistából csak három-négy vendég, ha volt egy pár napra, ahhoz képest, hogy tavaly, július-augusztusban, minden ágy, minden pótágy tele volt a teljes szezonban.”

Normális esetben minden asztalt lefoglalnak az egyik népszerű zentai étteremben. A szombati ebédidőben azonban csak egyetlen asztal volt megterítve. Gere Zsíros Elvira, az étterem tulajdonosa elmondta, a tavaszi kényszerhelyzet miatt átálltak házhoz szállításra, így át tudták vészelni ezt az időszakot. Az újranyitás reményt adott nekik arra, hogy talán minden visszaáll a régi kerékvágásba, azonban az újabb korlátozó intézkedések elszomorították őket.

„Most viszont nagyon ijesztő a vírusnak ez a nagyon gyors terjedése, és ez ismét nagyon nagy kihatással van a vendéglátó iparra, így az éttermünkre is. Rendezvények nem is lehetnek, de nem is érdeklődik senki sem ezek iránt. A vendégeken érződik a feszültség.”

A legutóbbi korlátozás értelmében egy asztalnál maximum két személy ülhet. A tulajdonos hozzátette, éttermük a vállalkozók körében is igen népszerű, hiszen sokszor náluk tartanak üzleti ebédeket. Az utazási korlátozások miatt azonban a külföldi partnerek is elmaradoznak, így egyre kevesebb az ilyen jellegű asztalfoglalásuk is.

étterem
Zenta
koronavírus

Most

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.