Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Nem hozhatnak be Szerbiába roncstelepre való autókat

2018-03-23
11:57
2018-03-23
18:54
Forrás
VajdaságMA
Nem lehet behozni Szerbiába azokat az autókat, amelyeket roncstelepre valónak minősítettek Németországban.

Ezt a belgrádi autókiállítás megnyitóján jelentette ki Goran Trivan - írja a Vajdaság Ma hírportál.

A környezetvédelmi tárcavezető elmondta, hogy a minisztériuma meg fogja akadályozni ezeknek az autóknak a behozatalát Szerbiába. „Nem lehet importálni azokat a dízelmotoros autókat, amelyek Németországban megkapták a hulladék minősítést. Mi a Közlekedésbiztonsági Ügynökséggel közösen már megakadályoztuk ezeknek a beszállítását”, mondta Trivan.

A miniszter hozzáfűzte, hogy Szerbiába évente 26.000 új és 131.000 használt járművet hoznak be. Nem tisztességes az, hogy csak az új autókat behozók fizetik meg az ökológiai illetéket, ezért a használt autókat beszállítóknak is meg kell fizetniük ezt a díjat - mondta a környezetvédelmi miniszter. Hozzátette, az elkövetkező időszakban nagyobb figyelmet fordítanak a műszaki vizsgálatokra, hogy kiderüljön, milyen káros anyagokkal szennyezik a levegőt a járművek. A cél, hogy minél több elektromos és hibrid autót hozzanak be Szerbiába - emelte ki Trivan.

Goran Trivan
Belgrád
környezetvédelem

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.