Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Nem hozhatnak be Szerbiába roncstelepre való autókat

2018-03-23
11:57
2018-03-23
18:54
Forrás
VajdaságMA
Nem lehet behozni Szerbiába azokat az autókat, amelyeket roncstelepre valónak minősítettek Németországban.

Ezt a belgrádi autókiállítás megnyitóján jelentette ki Goran Trivan - írja a Vajdaság Ma hírportál.

A környezetvédelmi tárcavezető elmondta, hogy a minisztériuma meg fogja akadályozni ezeknek az autóknak a behozatalát Szerbiába. „Nem lehet importálni azokat a dízelmotoros autókat, amelyek Németországban megkapták a hulladék minősítést. Mi a Közlekedésbiztonsági Ügynökséggel közösen már megakadályoztuk ezeknek a beszállítását”, mondta Trivan.

A miniszter hozzáfűzte, hogy Szerbiába évente 26.000 új és 131.000 használt járművet hoznak be. Nem tisztességes az, hogy csak az új autókat behozók fizetik meg az ökológiai illetéket, ezért a használt autókat beszállítóknak is meg kell fizetniük ezt a díjat - mondta a környezetvédelmi miniszter. Hozzátette, az elkövetkező időszakban nagyobb figyelmet fordítanak a műszaki vizsgálatokra, hogy kiderüljön, milyen káros anyagokkal szennyezik a levegőt a járművek. A cél, hogy minél több elektromos és hibrid autót hozzanak be Szerbiába - emelte ki Trivan.

Goran Trivan
Belgrád
környezetvédelem

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.