Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Nem hozhatnak be Szerbiába roncstelepre való autókat

2018-03-23
11:57
2018-03-23
18:54
Forrás
VajdaságMA
Nem lehet behozni Szerbiába azokat az autókat, amelyeket roncstelepre valónak minősítettek Németországban.

Ezt a belgrádi autókiállítás megnyitóján jelentette ki Goran Trivan - írja a Vajdaság Ma hírportál.

A környezetvédelmi tárcavezető elmondta, hogy a minisztériuma meg fogja akadályozni ezeknek az autóknak a behozatalát Szerbiába. „Nem lehet importálni azokat a dízelmotoros autókat, amelyek Németországban megkapták a hulladék minősítést. Mi a Közlekedésbiztonsági Ügynökséggel közösen már megakadályoztuk ezeknek a beszállítását”, mondta Trivan.

A miniszter hozzáfűzte, hogy Szerbiába évente 26.000 új és 131.000 használt járművet hoznak be. Nem tisztességes az, hogy csak az új autókat behozók fizetik meg az ökológiai illetéket, ezért a használt autókat beszállítóknak is meg kell fizetniük ezt a díjat - mondta a környezetvédelmi miniszter. Hozzátette, az elkövetkező időszakban nagyobb figyelmet fordítanak a műszaki vizsgálatokra, hogy kiderüljön, milyen káros anyagokkal szennyezik a levegőt a járművek. A cél, hogy minél több elektromos és hibrid autót hozzanak be Szerbiába - emelte ki Trivan.

Goran Trivan
Belgrád
környezetvédelem

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű