Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Nem hozhatnak be Szerbiába roncstelepre való autókat

2018-03-23
11:57
2018-03-23
18:54
Forrás
VajdaságMA
Nem lehet behozni Szerbiába azokat az autókat, amelyeket roncstelepre valónak minősítettek Németországban.

Ezt a belgrádi autókiállítás megnyitóján jelentette ki Goran Trivan - írja a Vajdaság Ma hírportál.

A környezetvédelmi tárcavezető elmondta, hogy a minisztériuma meg fogja akadályozni ezeknek az autóknak a behozatalát Szerbiába. „Nem lehet importálni azokat a dízelmotoros autókat, amelyek Németországban megkapták a hulladék minősítést. Mi a Közlekedésbiztonsági Ügynökséggel közösen már megakadályoztuk ezeknek a beszállítását”, mondta Trivan.

A miniszter hozzáfűzte, hogy Szerbiába évente 26.000 új és 131.000 használt járművet hoznak be. Nem tisztességes az, hogy csak az új autókat behozók fizetik meg az ökológiai illetéket, ezért a használt autókat beszállítóknak is meg kell fizetniük ezt a díjat - mondta a környezetvédelmi miniszter. Hozzátette, az elkövetkező időszakban nagyobb figyelmet fordítanak a műszaki vizsgálatokra, hogy kiderüljön, milyen káros anyagokkal szennyezik a levegőt a járművek. A cél, hogy minél több elektromos és hibrid autót hozzanak be Szerbiába - emelte ki Trivan.

Goran Trivan
Belgrád
környezetvédelem

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.