Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nem szennyezett a Topolyai-tó vize

2018-07-12
08:45
2018-07-12
16:41
Forrás
Pannon RTV
Nemrégiben felröppent a hír, miszerint a karađorđevói hídnál gyanúsan elszíneződött a víz, szaga lett, és elpusztult halak tetemei úsznak a felszínen.

A mintavétel vizsgálata kimutatta, hogy a víz nem tartalmaz olyan idegen elemeket, amelyek károsak lennének a vízi élőlények, illetve az ember számára. A jelenséget az oxigénhiány okozta, ami akkor állhat elő, amikor a meleg, tápanyagokban gazdag vízben gyors szaporodásnak indulnak az algák, melyek a vízben lévő oldott oxigént felhasználják. Linder Zoltán, a Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület elnökségi tagja elmondta, a sporthorgászok eltakarították a haltetemeket, azóta nem észleltek hasonló jelenséget.

Linder Zoltán, elnökségi tag, Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület, Topolya: „Pontosan egy hete 201 kiló haltetemet szedtünk ki a külső tóból, a karađorđevói hídtól följebb, amit két nap alatt szanáltunk. Meg szeretném említeni, hogy nekünk olyan igazolásaink vannak az újvidéki egyetemtől, amelyek bizonyítják, hogy semmiféle fertőzés nincs a Topolyai-tóban, az oxigénhiány okozta ezt a halpusztulást.”

Topolya
Topolyai-tó
halpusztulás
Linder Zoltán

Most

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.