Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nem szennyezett a Topolyai-tó vize

2018-07-12
08:45
2018-07-12
16:41
Forrás
Pannon RTV
Nemrégiben felröppent a hír, miszerint a karađorđevói hídnál gyanúsan elszíneződött a víz, szaga lett, és elpusztult halak tetemei úsznak a felszínen.

A mintavétel vizsgálata kimutatta, hogy a víz nem tartalmaz olyan idegen elemeket, amelyek károsak lennének a vízi élőlények, illetve az ember számára. A jelenséget az oxigénhiány okozta, ami akkor állhat elő, amikor a meleg, tápanyagokban gazdag vízben gyors szaporodásnak indulnak az algák, melyek a vízben lévő oldott oxigént felhasználják. Linder Zoltán, a Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület elnökségi tagja elmondta, a sporthorgászok eltakarították a haltetemeket, azóta nem észleltek hasonló jelenséget.

Linder Zoltán, elnökségi tag, Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület, Topolya: „Pontosan egy hete 201 kiló haltetemet szedtünk ki a külső tóból, a karađorđevói hídtól följebb, amit két nap alatt szanáltunk. Meg szeretném említeni, hogy nekünk olyan igazolásaink vannak az újvidéki egyetemtől, amelyek bizonyítják, hogy semmiféle fertőzés nincs a Topolyai-tóban, az oxigénhiány okozta ezt a halpusztulást.”

Topolya
Topolyai-tó
halpusztulás
Linder Zoltán

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.