Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Nem tágítanak a gazdák Újvidéken, a kérések 80%-át teljesítették

2022.08.16
16:06
2022.08.16
18:47
Forrás
Pannon RTV
A tegnapi tárgyalások alatt lezárták a Péterváradi-hidat, a Mihajlo Pupin sugárút egy részét, a Žeželj-hidat, a Zsidó utcát a Futaki piacnál, és a Šafarikova utcát is.

Ma folytatódott a blokád a Péterváradi-hídnál és a Mihajlo Pupin sugárútnál a báni palotáig. Az egyébként forgalmas újvidéki Mihajlo Pupin sugárút most teljesen kihalt. A járókelők szabadon közlekedhetnek az úttesten. A gazdák a hűvösbe vonultak a tűző nap elől, ételt, italt, gyümölcsöket hoztak magukkal. Néhány tüntető nyolc napja nem volt otthon, még zuhanyozni sem.

Stefan Milanović, földműves, Csenej: „Ez már a nyolcadik nap. Beléptünk a nyolcadik napba. Nem megyünk haza, a traktorokon alszunk. Nyolc napja várunk, nem történik semmi, minden nap várjuk, és a végén nem történik semmi. A mai nap döntő, most meglátjuk, mi lesz. Remélem, hogy végre meg fognak egyezni.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

A követelések nyolcvan százalékát elfogadták - hangsúlyozta Radoslav Adamović, és néhány földműves egyesület már megállapodna. Időközben a szenttamási gazdák felhagytak a tüntetéssel, és hazaindultak.

Radoslav Adamović, földműves, Kercsedin: „A legnagyobb probléma az volt, hogy a napraforgóval kapcsolatos kérésünket védtük, bár az a megállapodás szerint nem a mi kérésünk volt, de elfogadhatatlan volt, hogy más egyesületek beleegyeztek a megállapodásba. A mi kéréseink 80 százaléka teljesült, tehát mi nem tartottuk volna vissza, viszont a napraforgóval akadtak gondok, és védjük azt az álláspontot, amit mások már feladtak. Szóval teljesen értelmetlen, de ez van.”

A helyzet órára változik Újvidéken, útnak indulás előtt érdemes tájékozódni, hogy mely szakaszok járhatóak.

Újvidék
traktorblokád
mezőgazdaság
tüntetés

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.