Ugrás a tartalomra
Pixabay/akirEVarga

Nem volt elég szén, ezért az EPS külföldről importált

2023.06.05
11:43
2023.06.05
13:36
Forrás
Szerbiai RTV
Alacsony szintű volt a szénkitermelés májusban a Kolubara bányában, ezért a hőerőművek zavartalan működése érdekében kénytelenek voltak szenet importálni – nyilatkozta Dubravka Đedović energiaügyi miniszter a szerbiai köztévének.

Hangsúlyozta, hogy minden ilyen ráfordítás azt jelenti, hogy kevesebb pénz jut az óvodáknak és iskoláknak, ezért az a céljuk, hogy stabilizálják a gazdálkodást, és növeljék a szénkitermelést. Az állam eltökélt a változtatások megvalósításában – mondja a miniszter. Hozzátette, a felgyülemlett problémákat szisztematikusan kell megoldani, és ehhez sikerült jó hazai és külföldi szakembereket találni. Tavaly a villanygazdaság kénytelen volt áramot, szenet importálni, és veszteséges volt. Az idei első negyedévben viszont 34,5 milliárd dinár nyereséget valósított meg, ami sokkal jobb eredmény a tervezettnél.

Szerbiai Villanygazdaság

Most

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.