Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundžić

Német cég érkezik Valjevóba

2021.10.15
16:20
2021.10.15
16:55
Forrás
Pannon RTV
Gyárat épít és 1000 embernek ad munkát a németországi Hansgrohe Valjevóban. A szaniter termékeket gyártó cég és a szerb gazdasági minisztérium képviselői ma írták alá az erről szóló befektetési megállapodást Belgrádban.

Az új gyár újraéleszti Valjevót és a kolubarai körzetet, 5 év múlva rá sem lehet majd ismerni a településre – ezt mondta Aleksandar Vučić miután megköttetett a befektetési megállapodás a német Hansgrohe vállalattal. A beruházás nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy az emberek ne vándoroljanak el ebből a térségből, illetve a helyi vállalkozások felvirágzását is eredményezi – tette hozzá a szerb államfő.

„A vendéglátóipari létesítmények, szállodák, kocsmák, éttermek és minden más. Az önkormányzatoknak több pénzük lesz és velünk együtt többet tudnak majd az infrastrukturális munkálatokra, a szennyvízhálózat, a vízhálózat és a vidéki, falusi utak fejlesztésére fordítani. Hatalmas nyereség ez Valjevónak és nekünk is, mert az emberek a szülőhelyükön maradnak.”

Tanjug/Dragan Kujundžić

Az Amerikai Egyesült Államok, Németország, Franciaország és Kína után Szerbia az ötödik ország a világon ahol a csaptelepeket és zuhanyrendszereket gyártó német cég gyártani fogja a termékeit, ez pedig az ország hírnevének is kedvez – hangsúlyozta Aleksandar Vučić.

„A Hansgrohe befektetésének összértéke 85 millió euró. Az ösztönzési megállapodások értéke 15 millió euró. De még mielőtt megnyitnák a kapacitásaikat Valjevóban az adókon és járulékokon keresztül mi több pénzt kapunk ebből. Jövőbe tekintő ország vagyunk és tudjuk, ha a németek, német gyárak jönnek hozzánk nem 5 évre jönnek. 50, 100 és annál is több évre jönnek. A következő generációk, a valjevói emberek a saját és gyerekeik jövőjét is tervezhetik.”

Tanjug/Dragan Kujundžić

A szerb államfő kiemelte: az események fényében a valjevói ipari zónához vezető utat is meg kell hosszabbítani.

Aleksandar Vučić
Hansgrohe
Valjevo

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű