Ugrás a tartalomra
Pixabay/Deedster

A német gazdaság a recesszió szélén áll

2019-08-14
22:38
Forrás
Euronews
Németország hazai összterméke 0.1 százalékkal csökkent az idei második negyedévben. Az előző negyedévben még 0.4 %-kal nőtt a német GDP.

A visszaesés főleg külgazdasági tényezőknek tulajdonítható. A Brexit, és az Amerikai-Kínai kereskedelmi háború miatt kialakult bizonytalanság lassította az exportorientált német gazdaságot. Ha a német gazdaság még egy negyedévben csökkenést mutat, akkor azt már „recessziónak” fogják tekinteni. A kormány már előkészítette az ellenintézkedéseket a hatások enyhítésére. A szövetségi kormányt foglalkoztatja a 2008-2009-es hasonló gazdasági hanyatlás esélye. A német gazdaság lassulása összhangban van az összes nagyobb európai gazdasággal. Az Euro övezet GDP-je az első negyedéves 0,4%-ról 0,2%-ra esett a második negyedévben. A francia, olasz és a spanyol gazdaság is lassul.

A világméretű gazdasági lassulástól való félelem éreztette a hatását szerdán a pénzpiacokon is. A főbb tőzsdeindexek Európában egy és három százalék között estek vissza.   

Németország
gazdaság
recesszió
GDP

Most

07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.