Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic/bg

Nemzeti konferencia a szürkegazdaság felszámolásáról

2018.02.20
14:41
2018.02.20
17:24
Forrás
Tanjug
A Helyi Gazdaságfejlesztésért Felelős Nemzeti Szövetség, vagyis a Naled rendezvényén a szerbiai német nagykövet is részt vett. Az üzleti környezet javítása érdekében számos intézkedést tesznek.

Szerbiában minden harmadik vállalat és minden harmadik munkavállaló dolgozik feketén, azonban a helyzet még így is jobb, mint öt évvel ezelőtt - hangzott el egy nemzetközi konferencián Belgrádban, amelynek témája a szürkegazdaság felszámolása volt. A tanácskozást Ana Brnabić szerb miniszterelnök nyitotta meg. A Helyi Gazdaságfejlesztésért Felelős Nemzeti Szövetség, vagyis a Naled rendezvényén a szerbiai német nagykövet, Axel Dittmann is részt vett. Az üzleti környezet javítása érdekében számos intézkedést megtesznek majd - emelte ki Ana Brnabić.     

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Minden nap dolgozunk a szerbiai üzleti környezet javításán, mert ez egyik módja annak, hogy a vállalkozókat kivonjuk a szürke övezetből. Örömmel mondhatom, hogy olyan környezetet teremtettünk, ahol a szürkegazdaság felszámolását a szerbiai állampolgárok több mint kilencven százaléka támogatja. Ezt együtt értük el.”

szürkegazdaság
Szerbia
Ana Brnabić
nemzetközi konferencia

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.