Ugrás a tartalomra

Nemzeti Labdarúgó Stadion Területrendezési Terv harmadik ütem

2023.10.01
14:04
2023.10.01
14:10
Forrás
novaekonomija.rs
A szerb Nemzeti Labdarúgó Stadion Területrendezési Tervének harmadik ütemét tervezi az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium.

A terv kidolgozása 19,1 millió dinárba kerül, ami a szolgáltatás becsült értéke. A közbeszerzési portálon közölték, hogy a tárgyalási eljárás nyilvános felhívás közzététele nélkül zajlik le. Szerbia kormánya az év elején meghatározta a Nemzeti Labdarúgó Stadion különleges rendeltetésű területének területi tervét, meghatározták, hogy a stadion közelében épül fel az EXPO 2027 komplexum Surčin területén. Az EXPO 2027 kiállításra 113 hektáros területet szánnak, a területrendezési terv szerint ez egy eddig beépítetlen terület. A 2023-as költségvetés módosításával a Nemzeti Labdarúgó Stadion idei tervezett költségeit 12,3 milliárd dinárra növelték (eredetileg mintegy 7,7 milliárd dinárt terveztek erre a projektre a költségvetésből). Ez hozzávetőleg 60 százalékos költségnövekedést jelent az idei projektszakaszban.

Nemzeti Labdarúgó Stadion

Most

14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.