Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Nemzetközi konferencia a járvány gazdaságra gyakorolt hatásairól - Vajdaság is részt vett rajta

2020.11.24
16:31
2020.11.24
16:42
Forrás
Pannon RTV
A konferenciát számos szerbiai és svédországi résztvevővel tartották meg, akik kiemelkedő szociális partnerei a Vajdasági Független Szakszervezetek Szövetségének.

A koronavírus okozta világjárvány hatásai elsősorban a gazdaság és a gazdasági ágazatok területén mutatkoznak meg. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár ennek kapcsán vett részt ma egy nemzetközi online konferencián. Az esemény célja a tapasztalatcsere és a jelenlegi helyzet felmérése volt, valamint az aktuális gondokra való megoldás keresése. Ivanišević elmondta, hogy folyamatban van a költségvetési keret befejezése, és emlékeztetett a már meghatározott gazdasági támogatásokra. Beszélt arról is, hogy a jövőben azokat a turisztikai lehetőségeket szeretnék támogatni, amelyek eddig nem működtek teljes kapacitással.

A tartományi titkár példának említette a konferenciaturizmust, illetve a nagyobb városok jelentősebb szállodáit. Hozzátette, arra törekszenek, hogy minél kevesebben maradjanak munka nélkül, és ezt új munkahelyek teremtésével szeretnék elérni. A tartományi titkár megemlítette azt az új pályázatot is, amelyet az elektronikus kommunikáció terén írnak majd ki, és felszólította a kevésbé fejlett helyi önkormányzatokat, hogy pályázzanak majd, amikor aktuális lesz.

Nenad Ivanišević
járvány
konferencia

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.