Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás Újvidéken májusban

2019-04-18
16:22
2019-04-18
19:44
Forrás
Pannon RTV
Hatvan országból 1500 kiállítót várnak. A partnerország Olaszország.

540 ezer euróba kerül a legdrágább kombájn, 360 ezerbe a legdrágább traktor a májusi Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon – hangzott el az eseménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón. Délkelet-Európa legnagyobb agrárrendezvényét május 11-e és 17-e között tartják Újvidéken. A szervezők hatvan országból 1500 résztvevőt várnak, akik az agráriumban elért legújabb vívmányokat ismertetik a termelőkkel és a termelésszervezőkkel. Több konferencia, tanácskozás és üzleti fórum is lesz. Az idei vásár partnerországa Olaszország, míg a baráti ország szerepét Tunézia vállalta el – mondta Boris Nadlukač ügyvezető igazgató.

Boris Nadlukač, ügyvezető igazgató, Újvidéki Vásár:

„A külföldi országok az utóbbi években nagy érdeklődést mutatnak a mezőgazdasági kiállításon való részvételre, így most ezzel a két partnerrel ezt sikerül megpecsételnünk, és reméljük, hogy a jövőben is rendszeres kiállítóink lesznek. Amikor a mezőgazdasági gépekről van szó, ami a mostani sajtótájékoztató fő témája, el kell mondani, hogy 35 ezer négyzetmétert szántunk ennek a részlegnek, így igazi csalinak számít a látogatóknak. Köszönve a mezőgép-forgalmazók egyesületének és a tagjainak, a látogatók azokat a legkorszerűbb gépeket tekinthetik meg, amelyek a világ vezető kiállításain már bemutatásra kerültek.”

Újvidék
Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás
Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár
Boris Nadlukač

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.