Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Nemzetközivé vált az Újvidéki Kikötő

2019.09.27
16:40
2019.09.27
19:00
Forrás
Vajdasági RTV
Irányítását az egyesült arab emírségekbeli DP World vállalat vette át.

Zorana Mihajlović építészeti, közlekedési és infrastruktúra-ügyi miniszter a kikötőben tett látogatásakor elmondta, az Újvidéki Kikötő fejlesztésére 30 millió eurót fordítanak, emellett más települések, így Gombos, Mitrovica, Smederevo és Prahovo kikötőjébe és a folyami közlekedésbe is beruház majd a szerb állam. Mubarak al Daheri, az Emírségek belgrádi nagykövete emlékeztetett arra, hogy a DP World vállalat a világ negyven országában van jelen. Rado Antolović, a részvényesek közgyűlésének elnöke bemutatta a kikötő beruházási tervét, és hangsúlyozta, hogy a dolgozók számát a jövőben jelentősen növelik.

„A mai napon az Újvidéki Kikötő fellép a vízi közlekedés nemzetközi színpadára. Véleményem szerint ez rendkívül jelentős úgy Szerbia, mint Újvidék számára is. A vízi közlekedés is nagyon fontos számunkra. Elmondhatom, hogy a DP World az első külföldi beruházó, amely a folyami közlekedésbe fektet be Szerbiában. Emellett évtizedeken keresztül elsiklottunk. Mindig sokkal többet gondoltunk a vasútra, az autópályára, a közutakra, mint a kikötőkre, a vízi közlekedési folyosókra. Úgy gondolom, hogy ez nagy hiba volt. Minden hibát ki kell javítani. Ebben az értelemben folytattuk és folytatjuk a kikötőkbe és a folyami közlekedésbe történő beruházást” - nyilatkozta Zorana Mihajlović, építészeti, közlekedési és infrastruktúra-ügyi miniszter.

újvidéki kikötő
arab
Egyesült Arab Emírségek
Zorana Mihajlović
építésügyi miniszter

Most

12:26, Frissítve: 13:45

Lélekben megújulva

Nagyböjti lelki napot tartottak Kelebián a Márton Áron Közösségi Házban. A Vajdasági Pax Romana alapítása óta minden évben szervez programokat a karácsony és a húsvét előtti időszakban, azzal a céllal, hogy a hívekhez közelebb hozzák az ünnepeket.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.