Ugrás a tartalomra
mojaprvaplata.gov.rs

Nő az Első fizetésem program népszerűsége Észak-Bácskában

2021.10.18
11:53
2021.10.18
16:50
Forrás
Pannon RTV
Idén sokkal több munkáltató jelentkezett az Első fizetésem programra az észak-bácskai körzetben, mint tavaly.

2020-ban 83 cég kínált fel munkahelyeket pályakezdő fiataloknak, idén több mint a duplájuk. 113 tapasztalatlan munkanélküli kapott állást a program által, most majdnem négyszer annyi az üres hely Szabadkán. A pályakezdő, gyakorlattal és munkahellyel nem rendelkező fiatalok a hónap végéig jelentkezhetnek a mojaprvaplata.gov.rs oldalon.

Szécsi Erdmann Elvira, szabadkai munkaügyi tanácsadó, Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat: „Idén 173 kérelmet hagytunk jóvá a munkaadók részére, 310 pozícióra és 430 szabad munkahelyre. Tehát sokkal több munkaadó is jelentkezett, és sokkal több munkanélküli személy kap esélyt, hogy gyakorlatot szerezzen.”

Első fizetésem
Első fizetésem program
Észak-Bácska
észak-bácskai
Szécsi Erdmann Elvira

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.
09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.