Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nők a mezőgazdaságban

2022.02.26
08:03
2022.02.26
21:51
Forrás
Pannon RTV
A nők, ahogyan a családban, úgy a gazdaságban is értéket, ösztönző erőt, kiállást képviselnek - hangzott el azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a moholi Pro Communitas Civil Szervezet „Nők a mezőgazdaságban” címmel rendezett, immáron ötödször.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Érdekes adatként emelték ki az előadók, hogy a világ lakosságának egynegyedét teszik ki a jelenleg vidéken élő hölgyek.

Meghívott vendégként Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes a támogatások fontosságáról beszélt, valamint arról, hogy a pályázati elbírálások alkalmával azonos elbánásban részesülnek a hölgyek is.

A beszélgetésen jelen volt Lajkó Szilvia, a Prosperitati Alapítvány zentai területi irodájának munkatársa, aki kiemelte, hogy az alapítvány turizmust, a méhészetet és a fóliás növénytermesztést megcélzó pályázatait túlnyomórészt női gazdák veszik igénybe.

Szekér Klára, Nyugat-balkáni regionális mezőgazdasági és környezetügyi attasé, Agrárminisztérium, Magyarország: „A nőknek a helyzete vidéken a fenntartható fejlődés szempontjából egy igen fontos kérdés, ugyanis a nők megtartó erőt jelentenek a vidéken. Ezért is minden szinten, tehát ENSZ-szinten, európai uniós szinten keresik azokat a megoldásokat, amelyek a nőknek a helyben, a vidéken tartását elősegíthetik.”

Pro Communitas Civil Szervezet
lakossági fórum
Ada
mezőgazdaság
nők

Most

14:36, Frissítve: 16:41

High-Tech Suli Óbecsén

Korszerű digitális tantermet avattak fel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az intézmény a magyarországi Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli program pályázatán 30 millió forintos támogatást nyert.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.