Ugrás a tartalomra

Nők a mezőgazdaságban

2022.02.26
08:03
2022.02.26
21:51
Forrás
Pannon RTV
A nők, ahogyan a családban, úgy a gazdaságban is értéket, ösztönző erőt, kiállást képviselnek - hangzott el azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a moholi Pro Communitas Civil Szervezet „Nők a mezőgazdaságban” címmel rendezett, immáron ötödször.

Érdekes adatként emelték ki az előadók, hogy a világ lakosságának egynegyedét teszik ki a jelenleg vidéken élő hölgyek.

Meghívott vendégként Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes a támogatások fontosságáról beszélt, valamint arról, hogy a pályázati elbírálások alkalmával azonos elbánásban részesülnek a hölgyek is.

A beszélgetésen jelen volt Lajkó Szilvia, a Prosperitati Alapítvány zentai területi irodájának munkatársa, aki kiemelte, hogy az alapítvány turizmust, a méhészetet és a fóliás növénytermesztést megcélzó pályázatait túlnyomórészt női gazdák veszik igénybe.

Szekér Klára, Nyugat-balkáni regionális mezőgazdasági és környezetügyi attasé, Agrárminisztérium, Magyarország: „A nőknek a helyzete vidéken a fenntartható fejlődés szempontjából egy igen fontos kérdés, ugyanis a nők megtartó erőt jelentenek a vidéken. Ezért is minden szinten, tehát ENSZ-szinten, európai uniós szinten keresik azokat a megoldásokat, amelyek a nőknek a helyben, a vidéken tartását elősegíthetik.”

Pro Communitas Civil Szervezet
lakossági fórum
Ada
mezőgazdaság
nők

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.