Ugrás a tartalomra

Nők, mint vállalkozók

2023.03.05
09:15
2023.03.05
17:09
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel szerveztek nőnapi fórumot Adán, a városháza dísztermében. A moholi Pro Communitas Civil Szervezet immár hagyományosan minden évben megrendezi az eseményt. Cél a nők fontos szerepének hangsúlyozása.

A mostani esemény a nők vállalkozói szférában betöltött szerepét boncolgatta. Olyan kérdésekre kaphattak válaszokat az érdeklődők, hogyan és miként kezdték vállalkozásukat a hölgyek, miben és merre látják a fejlődés lehetőségét.

Szabó Szilvia, gyógyszertár-tulajdonos: „27 évesen csöppentem bele, akkor döntöttük el a párommal, hogy vállalkozást kezdünk. Előny? Igen van előnye és hátránya is, nagyon nehéz összetenni az anya, a feleség illetve a vállalkozó szerepet, de nagyon nagy odaadással, lelkesedéssel, szervezéssel azért sikerül.”

A nők közéletben betöltött szerepe fontos, az elmúlt években pedig Szerbiában is tapasztalható a nők növekvő szerepvállalása - hangzott el az eseményen.

Pelt Ilona, tartományi gazdasági segédtitkár: „Általában ezt meg szokták kérdezni tőlem, és én mindig büszkén válaszolok rá, hiszen ez megtiszteltetés elsősorban, másodsorban pedig kihívás. Nagyon régóta foglalkozom politikával, és úgy érzem, sőt ajánlani tudom minden nőnek, hogy vágjon bele, hiszen van bennünk valami más, hiszen nők vagyunk, ezért másképp állunk a dolgokhoz.”

Rigó Pál Zsófia a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke szintén elengedhetetlennek érzi, hogy a nők figyelmet és megbecsülést kapjanak: „Úgy látom, hogy nőként akkor tehetjük a legtöbbet mi magunkért, nőkért, hogyha nem valami ellen küzdünk, hanem igazából kialakítunk magunknak egy olyan környezetet és egy olyan rendszert, amiben mi magunk érezzük jól magunkat.”

A szervezők a konferencia alkalmával igyekeznek olyan vendégeket felkérni a kerekasztal-beszélgetésre, akiknek életútja példaképként, egyben motiváló erőként hathat a közönségre.

Bálint Ferenc, elnök, Pro Communitas Civil Szervezet: „Hatodik nőnapi fórumunk ez. Az első öt a mezőgazdaságról szólt, meg a vidékfejlesztésről és most már azt a témát körbejártuk, most elkezdjük bemutatni azokat a hölgyeket, akik vállalkozással foglalkoznak.”

Az esemény további vendégei voltak még az adai papír- és írószerbolt-tulajdonos Szalai Harangozó Ilona, Boros Irén pékség-tulajdonos, valamint Rigó Flórián cégtulajdonos.

Ada
Pro Communitas Civil Szervezet
Pelt Ilona
Rigó Pál Zsófia
Magyar Nemzeti Tanács
Bálint Ferenc
nőnap
Női Fórum

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.