Ugrás a tartalomra
Pixabay

Nőtt a banki ügyfelek panaszainak száma

2019-11-20
22:43
Forrás
Tanjug
A hitelekkel és a fizetőkártyákkal kapcsolatban merültek fel gondjaik a polgároknak.

Tizenkét százalékkal több lakossági panasz érkezett be az év első kilenc hónapjában a Szerb Nemzeti Bankhoz az elmúlt öt év átlagához képest. A polgárok összesen csaknem 1500 panaszt nyújtottak be a pénzintézetek működésével kapcsolatban. A kifogások több mint fele a biztosító társaságok, mintegy 46 százaléka pedig a bankok munkájára vonatkozott. A legtöbb gondjuk az autó- és az ingatlanbiztosításokkal akadt a lakosoknak. A bankok esetében a hitelekkel és a fizetőkártyákkal kapcsolatos panaszok voltak többségben. Ez utóbbiból 691 érkezett be a központi bankhoz, a vizsgálatok után viszont csak 129-et tartottak megalapozott panasznak.

bank
pénzintézet
biztosítás
panasz
Szerb Nemzeti Bank

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.