Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nőtt a munkavállalók száma Szerbiában

2021-01-28
15:44
2021-01-28
15:52
Forrás
Szerbiai RTV
Az országban foglalkoztatottak több mint egyharmada a fővárosban dolgozik.

1,9 százalékkal nőtt a munkavállalók száma Szerbiában a 2019-es évhez képest. 2020-ban valamivel több mint 2 millió 215 ezer embert foglalkoztattak az országban - áll a Köztársasági Statisztikai Hivatal közleményében. A legtöbb alkalmazottat a jogi szektorban jegyezték, 2,3 százalékkal többet mint 2019-ben. A vállalkozók és alkalmazottaik száma, az önálló vállalkozókat is beleértve mintegy 385 ezer, ami szintén több a 2019-es évhez képest. A munkavállalók több mint egyharmada Belgrád területén dolgozott, mintegy 760 ezer munkást jelent.

munkavállalás
foglalkoztatás
munka

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.