Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Tímár Zsolt

Nőttek a lakásárak Szerbiában

2019-10-17
09:09
2019-10-17
14:57
Forrás
B92
Átlagosan 10 százalékkal nőttek a lakásárak az utóbbi néhány hónapban Szerbiában.

Különösen az új építésű lakások drágultak, amelyek iránt továbbra is nagyobb a kereslet, mint a régiek iránt. Belgrádban négyzetméterenként a legmagasabb ár csaknem 8 ezer euró volt, a legdrágább lakás pedig csaknem egymillió euróért kelt el. Az átlagár 1800 euró négyzetméterenként a szerb fővárosban.

A lakásdrágulás egyik oka - elemzők szerint -, hogy egyre többen tartoznak a vevőknek az egyik új kategóriájába, azokhoz, akik általában az IT szektorban dolgoznak, átlagon felül keresnek, és így viszonylag gyorsan tudják biztosítani az ingatlanok megvásárlásához szükséges pénzt, illetve önrészt. A bankok is kedvezőbb feltételek mellett folyósítják a lakáshitelt - ez is kedvez a kereslet, ezzel együtt az ingatlanárak növekedésének.

ingatlan
lakás
ár

Most

21:47, Frissítve: 22:05

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.