Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Növekedett Szerbia és Magyarország gazdasága is

2019-12-03
13:29
Forrás
B92
Szerbia és Magyarország gazdasága növekedett a legnagyobb mértékben Európában az elmúlt hónapokban - ez derül ki Eurostat, vagyis az Európai Unió Statisztikai Hivatalának most közzétett adataiból.

A harmadik negyedévben mind Szerbia, mind pedig Magyarország GDP-jének növekedése 4,8 százalékos volt. Siniša Mali szerb pénzügyminiszter már kommentálta is a hírt. Azt mondta, ez óriási siker, hiszen az ország gazdasági növekedése a vártnál is jobban alakult. A jó mutatót szerinte az erős beruházási aktivitás és a háztartások magasabb fogyasztása határozta meg. Mali úgy véli, a GDP éves növekedése így a tervezett 3,5 százalék helyett elérheti a 3,7-3,8 százalékot is, jövőre pedig túllépheti a 4 százalékot.

gazdaság
Magyarország
Eurostat

Most

23:01, Frissítve: 07:06

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó

Rendhagyó módon, öt helyszínen szervezi meg ma és holnap a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat Vajdaság az idei Szent Mihály-napi Táncháztalálkozót.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.