Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Növekedett Szerbia és Magyarország gazdasága is

2019-12-03
13:29
Forrás
B92
Szerbia és Magyarország gazdasága növekedett a legnagyobb mértékben Európában az elmúlt hónapokban - ez derül ki Eurostat, vagyis az Európai Unió Statisztikai Hivatalának most közzétett adataiból.

A harmadik negyedévben mind Szerbia, mind pedig Magyarország GDP-jének növekedése 4,8 százalékos volt. Siniša Mali szerb pénzügyminiszter már kommentálta is a hírt. Azt mondta, ez óriási siker, hiszen az ország gazdasági növekedése a vártnál is jobban alakult. A jó mutatót szerinte az erős beruházási aktivitás és a háztartások magasabb fogyasztása határozta meg. Mali úgy véli, a GDP éves növekedése így a tervezett 3,5 százalék helyett elérheti a 3,7-3,8 százalékot is, jövőre pedig túllépheti a 4 százalékot.

gazdaság
Szerbia
Magyarország
Eurostat

Most

13:13, Frissítve: 13:40

Idén silányabb a nád minősége

A ködös, nyirkos időjárás miatti kényszerszünet után újraindult a nád vágása Erzsébetlak környékén. Egyre kevesebben végzik ezt az emberpróbáló munkát, pedig a nádat már gépekkel vágják.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.