Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Nyolcszáz munkahely közül lehetett válogatni az újvidéki állásbörzén

2022.03.09
17:56
Forrás
Pannon RTV
Két év kihagyás után újra állásbörzét szerveztek az Újvidéki Vásár területén. Mintegy 50 munkaadó mutatkozott be. A munkavállalók pedig több mint 800 szabad munkahely közül válogathattak.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján február végén a dél-bácskai körzetben 30 636 munkanélküli volt, közülük 13 239-en Újvidéken. Ez 3, illetve 5 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Đurđina Mačak, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat újvidéki fiókirodájának szóvivője: „Azok a munkahelyek, amelyek ma a Vásáron megjelennek, tükrözik az újvidéki munkaerőpiac jelenlegi helyzetét. A mai állásbörzén leginkább az informatika, valamint a kereskedelem, az adminisztráció és a biztosítás területéről keresnek dolgozókat. Amikor az egyes hivatásokról, profilokról beszélünk, legjobb esélyeik a mérnököknek vannak, tehát az informatikusoknak, építészmérnököknek, gépészmérnököknek, villamosmérnököknek, de keresnek technológusokat is, például oktatókat. Aminek külön örülünk, hogy térnek vissza az állásajánlatok a turizmusban is.”

állásbörze
Újvidék
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.