Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

Óbecse községben járt a szerb mezőgazdasági miniszter

2019-10-19
14:47
Forrás
vojvodina.gov.rs
Törvényt hoznak a mezőgazdasági termelők státuszával kapcsolatban - jelentette be Óbecse községben tett látogatásakor Branislav Nedimović.

A szerb mezőgazdasági tárcavezető kiemelte, elengedhetetlen az előírás, amely meghatározza, hogy ki a főállású mezőgazdasági termelő, és nemcsak mellékesen foglalkozik az ágazattal. A tárcavezető szerint ez az adók, a bankrendszer és a támogatások szempontjából is fontos. Nedimović kiemelte, ezzel a földművesek számára a nyugdíj és az egészségügyi biztosítás kérdését is rendeznék. A politikus a tarlóégetéssel kapcsolatban elmondta, az illetékes tárca négynaponta műholddal ellenőrizheti a parcellákat. Hangsúlyozta, a tarlóégetés káros gyakorlat, amely a többi közt a talajt is tönkreteszi és közlekedési baleseteket is okozhat.

A szerb mezőgazdasági miniszter Péterrévén és Bácsföldváron látogatott megy egy-egy gazdaságot az óbecsei polgármester és a tartományi mezőgazdasági titkár társaságában. Vuk Radojević és Nedimović arról is beszélt a gazdákkal, hogy az új mezőgazdaságra vonatkozó törvényeknek a termények árát is szabályozniuk kell.

Óbecse
Branislav Nedimović
Vuk Radojević

Most

20:10

Reménysugár a hajnani gibbonoknak

A világ legritkább főemlősfaja, a hajnani gibbon egy hímét és egy nőstényét fedezték fel, a pár új reményt jelent a világ legveszélyeztetettebb főemlősfajának fennmaradására - írta a BBC hírportálja.

Népszerű