Ugrás a tartalomra
Tanjugf/Dusan Anicic

Októbertől érkezik a gáz Szerbiába a Török áramlaton

2020-01-04
14:41
2020-01-04
16:20
Forrás
Tanjug
Az év második felétől, várhatóan októbertől érkezik majd gáz Szerbiába a Török áramlat nevű gázvezetéken keresztül. A hírt Aleksandar Antić, Szerbia energiaügyi minisztere közölte.

A Török áramlat szerbiai folytatásának csöveit 403 kilométer hosszúságban már lefektették az ország területén, a bolgár határtól Magyarországig, még hátra van a mérőállomások és egy nagy kompresszorállomás befejezése. Antić szerint ezek is készen lesznek őszre.

Aleksandar Antić, energiaügyi miniszter, Szerbia: „Szerbia készen áll. A vezetékeket lefektettük. Mivel Bulgáriában késett a munka megkezdése, arra számíthatunk, hogy ők az év derekán fejezik be a munkálatokat. Tehát az év második felében, mondjuk úgy, a következő gázidény kezdetén, valamikor októbertől várjuk azt, hogy a gáz első mennyisége elindul Bulgáriából Szerbia számára. Magyarország számára valamivel később érkezik majd, miután kiépült a kompresszorállomás.”

Török Áramlat
gáz
gázvezeték
Aleksandar Antić
energiaügyi miniszter

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.