Ugrás a tartalomra

Online megbeszélések a Nemzetközi Valutaalappal

2020.10.02
12:34
2020.10.02
12:41
A Nemzetközi Valutaalap küldöttsége október 5. és 16. között online megbeszéléseket tart a szerb államvezetéssel.

A találkozók témája a jelenlegi pénzügyi helyzet értékelése, a pénzügyi szervezettel kötött megállapodás lehetséges folytatása lesz, de egyeztetnek a 2021-es költségvetésről is. Tárgyalnak majd a koronavírus-járványra terjedése ellen bevezetett intézkedések alkalmazásának hatékonyságáról, a kulcsfontosságú szerkezeti reformokról. Siniša Маli korábban úgy nyilatkozott, hogy a tárgyalások témái között a nyugdíjak lehetséges emelése is szerepelni fog. A szerb pénzügyminiszter akkor elmondta, hogy álláspontjuk szerint a svájci a lehető legjobb modell az ország számára, amely a nyugdíjasok érdekeit védi. A nyugdíjak emelkedését a bérek és az infláció növekedéséhez igazítanák Szerbiában.

online
megbeszélés
Nemzetközi Valutaalap
IMF
Siniša Mali
nyugdíj
reform
gazdaság
költségvetés

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.