Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Online térbe költözött a Mezőgazdasági Napok

2021.05.18
13:38
2021.05.18
16:24
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár helyett az online térben zajlik mától péntekig a Mezőgazdasági Napok programsorozat, amelynek Csehország az idei partnerországa.
Pannon RTV

Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója a megnyitó alkalmából elmondta, hogy a rendezvény tematikus konferenciáit és a kiállítók kínálatát az expoonline.rs honlapon követhetik az érdeklődők, és a virtuális tér kiállításlátogatói között kisorsolnak egy traktort. Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár néhány online konferenciára hívta fel a figyelmet. Többek között szó lesz a mezőgazdasági támogatásokról, de lesznek online mezőgazdasági gépbemutatók, valamint ismertetik a Prosperitati Alapítvány mezőgazdasági fejlesztéseinek eredményeit is. A tervek szerint a 88. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt a járványhelyzet alakulásától függően a hagyományos formában szeptember 18-a és 24-e között rendezhetik meg.

Pannon RTV

Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár: „Ebben a pillanatban lehetetlen az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár megrendezése a megszokott módon. Ennek ellenére az Újvidéki Vásár vezetősége partnereivel együtt, megtalálta a módját annak, hogyan támogassa a mezőgazdasági termelőinket. Éppen egy ilyen fajta esemény tulajdonít jelentőséget a mezőgazdasági kistermelőknek, és folytatni is fogjuk az ilyen tevékenységeket a jövőben. Valójában a mezőgazdaság az előző évben és az idén is, a világjárvány közepette, abszolút rekordot döntött, úgy a hozamokat, mint az árakat illetően, annak köszönhetően, hogy jelentős mennyiségű terméket szállítottunk külföldre, mert a világpiacon is nőtt a kereslet.”

Mezőgazdasági Napok
Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár
Szerbia
Csehország

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.