Ugrás a tartalomra

Öntözőberendezésekben látják a megoldást

2012-10-16
15:36
A gazdák támogatásáról és a terméshozam növelésének lehetőségeiről tárgyalt Goran Ješić tartományi mezőgazdasági titkár Szabadka polgármesterélvel
A gazdák támogatásáról és a terméshozam növelésének lehetőségeiről tárgyalt Goran Ješić tartományi mezőgazdasági titkár Szabadka polgármesterélvel. A megoldást mindketten az öntőzőberendezések kiépítésében látják. „Nem szeretnénk, hogy a vajdasági földművesek jövőre is az idei évhez hasonló helyzetbe kerüljenek” - hangsúlyozta Goran Ješić a megbeszélést követően. A tartományi mezőgazdasági titkár szerint Észak-Bácska gyümölcstermesztőinek az orosz piac mellett Európába is be kell törniük, például Németországba. Ehhez elsősorban arra van szükség, hogy a gazdák ne függjenek az időjárástól. A megoldás az öntőzőberendezés kiépítése. Goran Ješić: „Ez a rendszer azt segíti elő, hogy növeljük a termelőerőt, növeljük a hektáronkénti terméshozamot, javítsunk a termelők életkörülményein.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5vajnQumPCc Modest Dulić szerint fontos, hogy a Tartományi Mezőgadasági Titkárság a lehetőségeihez mérten segíti a szabadkai földműveseket. „Jövőre olyan projektumokat valósítunk meg a Tartományi Mezőgazdasági Titkársággal közösen, amelyek a termelők helyzetén javítanak.” A mezőgazdasági témékkal foglalkozó tanácskozára nem kapott meghívást Osztrogonác Simon, a Városi Képviselő-testület mezőgazdasági kérdésekkel megbízott tagja. Újságírói kérdésre Modest Dulić azt válaszolta, hogy a tartományi mezőgazdasági titkár most csak a polgármesterrel tárgyalt.
MOdest Dulic
öntözés
Goran Ješić

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.