Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Optimista Szerbia gazdasági helyzetét illetően a pénzügyminiszter

2020-06-02
18:37
Forrás
Tanjug
Hatalmas gazdasági visszaesést jeleznek előre Európa több vezető állama esetében is a nemzetközi pénzintézetek, de Szerbia jobban jöhet ki a válságból, mint ezek az országok - mondta Siniša Mali.

A pénzügyminiszter teli van optimizmussal. Mint mondta, Franciaországnál 11, Nagy-Britanniánál mintegy 15, Horvátországnál pedig 10 százalék körüli lehet a visszaesés, Szerbia esetében viszont csupán 3 százalékosra becsülik a járvány miatti zsugorodást. Mali azt mondta, a gazdasági intézkedéseknek köszönhetően Szerbia még ennél is jobban teljesíthet, stagnálást, azaz 0 százalékos csökkenést remélnek a GDP-t illetően éves szinten. Szerbia lehet az egyike a három legjobban teljesítő európai országnak idén, de akár az első helyen is végezhet - tette hozzá Mali. 

koronavírus-járvány
Siniša Mali

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.