Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin

Óriási megtakarítást jelent az országnak a 270 dolláros gáz

2021.11.26
08:39
2021.11.26
16:27
Forrás
Pannon RTV
270 dolláros áron vásárolhat földgázt Szerbia Oroszországtól, ami óriási eredmény, mert jönnek a nagy hidegek és a legnagyobb fogyasztás - erről beszélt a Szerbiai RTV-nek adott interjújában Aleksandar Vučić.

A szerb államfő elmondta, hogy ez azért jelentős eredmény, mert jelenleg a börzén 1064 dollárba kerül 1000 köbméter gáz, Szerbia pedig 270 dollárért vásárolja majd. Rajtunk kívül talán csak egy olyan országról tudok, aki ilyen áron kapja a gázt, ez pedig jelzi azt is, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogyan viszonyul Szerbiához. Vučić kiemelte, hogy egy a mostanihoz hasonló, hosszútávú gázellátási szerződésről is tárgyaltak, de erről még sokat fognak egyeztetni. Részleteket nem árulhat el - tette hozzá: „Ez óriási pénzügyi megtakarítás Szerbia számára. Nem csak megtakarításról van szó, hanem biztonságról, stabilitásról. Ez egy üzenet a befektetőknek, hogy egy stabil országba érkeznek, ahol nem kell attól tartaniuk, hogy vajon lesz-e elég gáz vagy elektromos áram vagy bármi más. Most kijelenthetem, hogy teljesen nyugodtak lehetünk.”

Vlagyimir Putyin
gáz
földgáz
áram

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.