Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Örülnek a kávézók és éttermek tulajdonosai a járványügyi korlátozások enyhítésének

2021.06.02
13:40
2021.06.02
20:45
Forrás
Pannon RTV
Immár éjfélig szolgálhatják ki az érkező vendégeiket. A megkérdezett tulajdonosok reménykednek, hogy vállalkozásuk június végére már úgy dolgozhat, mint a járvány előtt.

Nemrég döntött úgy a szerb válságstáb, hogy az éttermek és a kávézók éjfélig tarthatnak nyitva. Ez azt jelenti, hogy két órával tovább fogyaszthatunk kedvünkre.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A fiatalok és az idősebbek is egyaránt örülnek a korlátozások enyhítésének, azonban úgy gondolják, hogy továbbra is óvatos kell, hogy legyen a lakosság.

Bojan Čiča: „Kihasználjuk. Vártuk, hogy a járványügyi intézkedéseket enyhítsék, és beülhessünk végre a kávézókba. Mindannyiunknak ez hiányzott, vártuk. Arra vártunk, hogy végre leülhessünk a barátainkkal, megihassunk egy kávét, és hogy témázgassunk.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Slavko Dulić: „Mindenképp örülök ennek, de nem fogom kihasználni, mert idős vagyok, így nem maradok éjfélig, de örülök ennek a döntésnek.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Piontek József, az egyik szabadkai cukrászda menedzsere is örül az enyhítésnek. Már várta, hogy meghosszabbítsák a nyitvatartást.

„Hála Istennek dolgozhatunk, nem úgy, mint régen, de már tovább, ami nekünk sokat jelent. Az idő is úgy tűnik, hogy szép lesz, több munkánk lesz. Kimondottam örülünk ennek a helyzetnek.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az elmúlt időszak komoly kihívások elé állította a vendéglátást, így minden egyes enyhítés, ami érinti őket aranyat ér számukra. Remete Károly, a hajdújárási Hedera étterem tulajdonosa szerint viszont az lenne a legjobb, ha ötnél több személyt is engednének egy asztalhoz.

„Egy kicsit ahhoz járul hozzá, hogy kisebb születésnapok, családi összejövetelek, rendezvények megtartása könnyebbé váljon, nem vagyunk annyira behatárolva. Ami a legfontosabb volna nekünk az, ha egy kicsit a személyek számát is enyhítenék. Ahhoz, hogy össze tudjunk rakni asztalokat, hogy ne csak öt személy ülhessen együtt egy asztalnál, hiszen egy-egy család, vagy egy-egy családi találkozó nem öt személyről szól.”

A szakemberek a járványügyi szabályok enyhítése ellenére továbbra is figyelmeztetnek, a vírus még nem tűnt el, így az óvatosság és a szabályok betartása elengedhetetlen.

kávézók
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.