Ugrás a tartalomra

Örülnek a kávézók és éttermek tulajdonosai a járványügyi korlátozások enyhítésének

2021.06.02
13:40
2021.06.02
20:45
Forrás
Pannon RTV
Immár éjfélig szolgálhatják ki az érkező vendégeiket. A megkérdezett tulajdonosok reménykednek, hogy vállalkozásuk június végére már úgy dolgozhat, mint a járvány előtt.

Nemrég döntött úgy a szerb válságstáb, hogy az éttermek és a kávézók éjfélig tarthatnak nyitva. Ez azt jelenti, hogy két órával tovább fogyaszthatunk kedvünkre.

A fiatalok és az idősebbek is egyaránt örülnek a korlátozások enyhítésének, azonban úgy gondolják, hogy továbbra is óvatos kell, hogy legyen a lakosság.

Bojan Čiča: „Kihasználjuk. Vártuk, hogy a járványügyi intézkedéseket enyhítsék, és beülhessünk végre a kávézókba. Mindannyiunknak ez hiányzott, vártuk. Arra vártunk, hogy végre leülhessünk a barátainkkal, megihassunk egy kávét, és hogy témázgassunk.”

Slavko Dulić: „Mindenképp örülök ennek, de nem fogom kihasználni, mert idős vagyok, így nem maradok éjfélig, de örülök ennek a döntésnek.”

Piontek József, az egyik szabadkai cukrászda menedzsere is örül az enyhítésnek. Már várta, hogy meghosszabbítsák a nyitvatartást.

„Hála Istennek dolgozhatunk, nem úgy, mint régen, de már tovább, ami nekünk sokat jelent. Az idő is úgy tűnik, hogy szép lesz, több munkánk lesz. Kimondottam örülünk ennek a helyzetnek.”

Az elmúlt időszak komoly kihívások elé állította a vendéglátást, így minden egyes enyhítés, ami érinti őket aranyat ér számukra. Remete Károly, a hajdújárási Hedera étterem tulajdonosa szerint viszont az lenne a legjobb, ha ötnél több személyt is engednének egy asztalhoz.

„Egy kicsit ahhoz járul hozzá, hogy kisebb születésnapok, családi összejövetelek, rendezvények megtartása könnyebbé váljon, nem vagyunk annyira behatárolva. Ami a legfontosabb volna nekünk az, ha egy kicsit a személyek számát is enyhítenék. Ahhoz, hogy össze tudjunk rakni asztalokat, hogy ne csak öt személy ülhessen együtt egy asztalnál, hiszen egy-egy család, vagy egy-egy családi találkozó nem öt személyről szól.”

A szakemberek a járványügyi szabályok enyhítése ellenére továbbra is figyelmeztetnek, a vírus még nem tűnt el, így az óvatosság és a szabályok betartása elengedhetetlen.

kávézók
Szabadka

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.