Ugrás a tartalomra
dinár,pénz

Ötmilliárd dinár a be nem fizetett dolgozói illetékek pótlására

2018-12-09
18:44
Forrás
VajdaságMa
A szerb kormány az elmúlt három évben mintegy 5,76 milliárd dinárt választott ki arra, hogy kipótolja a munkavállalók utáni be nem fizetett illetékeket.

Tudta meg a Politika belgrádi napilap a munkaügyi minisztériumtól. Az intézkedés 2015 óta él, azóta volt szükség erre a pénzösszegre ahhoz, hogy a munkáltatók által elmulasztott illetékeket befizessék, és így valóban ledolgozott munkaévként tartsa számon az illetékes alap a problematikus időszakokat. 246 vállalat érintett, és összesen 89.746 év, hét hónap és 28 nap volt problematikus, ennyi után nem fizették be a munkáltatók az illetékeket három év alatt. A gazdasági minisztérium azt javasolja, hogy ez a gyakorlat jövőre is folytatódjon, hogy nyugdíjba vonuláskor ne legyen gondja azoknak a dolgozóknak, akiknek a foglalkoztató gondatlansága miatt nincsenek rendezve az ügyei. 

illetékek

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.