Ugrás a tartalomra
dinár,pénz

Ötmilliárd dinár a be nem fizetett dolgozói illetékek pótlására

2018-12-09
18:44
Forrás
VajdaságMa
A szerb kormány az elmúlt három évben mintegy 5,76 milliárd dinárt választott ki arra, hogy kipótolja a munkavállalók utáni be nem fizetett illetékeket.

Tudta meg a Politika belgrádi napilap a munkaügyi minisztériumtól. Az intézkedés 2015 óta él, azóta volt szükség erre a pénzösszegre ahhoz, hogy a munkáltatók által elmulasztott illetékeket befizessék, és így valóban ledolgozott munkaévként tartsa számon az illetékes alap a problematikus időszakokat. 246 vállalat érintett, és összesen 89.746 év, hét hónap és 28 nap volt problematikus, ennyi után nem fizették be a munkáltatók az illetékeket három év alatt. A gazdasági minisztérium azt javasolja, hogy ez a gyakorlat jövőre is folytatódjon, hogy nyugdíjba vonuláskor ne legyen gondja azoknak a dolgozóknak, akiknek a foglalkoztató gondatlansága miatt nincsenek rendezve az ügyei. 

illetékek

Most

10:39, Frissítve: 13:09

Virágzik a tavaszi hérics

A száraz homok- illetve löszgyepek élénksárga tavaszi virága Közép-Bácskában csupán a Krivaja patak lipári völgyében található meg.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.