Ugrás a tartalomra

Pálinka, alma, birs és hízómarha - kivitelre!

2019.10.18
17:31
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Október 25-től Szerbia vámmentesen szállíthat pálinkát az orosz piacra – jelentette be Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter.

Kiemelte, hogy az orosz piacra legtöbbet almát szállítunk ki, de akár az indiai piaci is nagy lehetőséget jelenthet a hazai almatermelőknek. Közép-Szerbiában a birs termesztése vesz lendületet, míg a román határ közeli községekben a hízómarha-tenyésztést alapozták meg a gazdák. Szükséges a borjú-nevelést is támogatni, mivel a behozott állatok sokszor betegségek hordozói.

Egyébként Szerbia 3 milliárd euró értékben exportál mezőgazdasági-élelmiszeripari termékeket a külföldi piacra.

export
Oroszország
pálinka
birs
hízómarha
Branislav Nedimović
szerb mezőgazdasági miniszter

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.