Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Párhuzamosan több helyen is dolgoznak az Y-ág kiépítésén

2019-06-15
10:15
2019-06-15
16:30
Forrás
Pannon RTV
A legnagyobb hőségben is dolgoznak a Szabadkát elkerülő Y-ág kiépítésén. Az ipari zónától a kelebiai határig még mintegy 12 kilométer vár aszfaltozásra. Párhuzamosan több helyen is folyik a munka.

A forróságban délibábok tűnhetnek fel a szemünk előtt, a hőség elmossa a távoli képet, de valóban ott vannak a markolók és az úthengerek.

A két fölüljáró közötti töltésen dolgoznak a munkagépek az Y-ág utolsó szakaszán, a munkálatok várhatóan az év végéig befejeződnek.

Dübörgés, porzik a talaj és remeg a föld a munkagépek alatt. Szakadatlanul dolgoznak a hőségben, hogy időre elkészüljön az Y-ág utolsó szakasza. Valódi fellélegzést hozna a városnak a tehermentesítés.

Az utolsó, több mint 12 kilométeres szakaszon mintegy kétszer másfél kilométeres rész készült el – nyilatkozta a Pannon RTV Híradójának Barát Zoltán. A Vojput vállalat főmérnöke, építésvezetője kiemelte, az építkezés több részen is egyszerre történik, több útszakaszon is már különböző fázisban tart a munka, van ahol a homok-, illetve a kőalapozás is megtörtént: „Van a fölüljáró a tavankúti út és a zombori vasút fölött, a kettő fölüljáró között van a legnagyobb köztes töltés, valamint az egyik és a másik előtt vannak fölhajtó töltések. Az egyik elkészült, a másik 30-40 százaléka épült ki eddig.”

Az Y-ágon 100 kilométer/óra lesz a megengedett maximális haladási sebesség. Mezőgépek nem közlekedhetnek rajta, de megoldás mindenképp lesz a számukra, várhatóan dűlőút készül majd a traktoroknak. Tehát a környező termőföldek megmunkálása sem okoz majd gondot a gazdáknak.

Y-ág

Most

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.