Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Párhuzamosan több helyen is dolgoznak az Y-ág kiépítésén

2019-06-15
10:15
2019-06-15
16:30
Forrás
Pannon RTV
A legnagyobb hőségben is dolgoznak a Szabadkát elkerülő Y-ág kiépítésén. Az ipari zónától a kelebiai határig még mintegy 12 kilométer vár aszfaltozásra. Párhuzamosan több helyen is folyik a munka.

A forróságban délibábok tűnhetnek fel a szemünk előtt, a hőség elmossa a távoli képet, de valóban ott vannak a markolók és az úthengerek.

A két fölüljáró közötti töltésen dolgoznak a munkagépek az Y-ág utolsó szakaszán, a munkálatok várhatóan az év végéig befejeződnek.

Dübörgés, porzik a talaj és remeg a föld a munkagépek alatt. Szakadatlanul dolgoznak a hőségben, hogy időre elkészüljön az Y-ág utolsó szakasza. Valódi fellélegzést hozna a városnak a tehermentesítés.

Az utolsó, több mint 12 kilométeres szakaszon mintegy kétszer másfél kilométeres rész készült el – nyilatkozta a Pannon RTV Híradójának Barát Zoltán. A Vojput vállalat főmérnöke, építésvezetője kiemelte, az építkezés több részen is egyszerre történik, több útszakaszon is már különböző fázisban tart a munka, van ahol a homok-, illetve a kőalapozás is megtörtént: „Van a fölüljáró a tavankúti út és a zombori vasút fölött, a kettő fölüljáró között van a legnagyobb köztes töltés, valamint az egyik és a másik előtt vannak fölhajtó töltések. Az egyik elkészült, a másik 30-40 százaléka épült ki eddig.”

Az Y-ágon 100 kilométer/óra lesz a megengedett maximális haladási sebesség. Mezőgépek nem közlekedhetnek rajta, de megoldás mindenképp lesz a számukra, várhatóan dűlőút készül majd a traktoroknak. Tehát a környező termőföldek megmunkálása sem okoz majd gondot a gazdáknak.

Y-ág

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.