Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Parlamenti vita a költségvetés módosításáról

2022.11.09
15:03
2022.11.09
15:11
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiai Parlament képviselői tovább tárgyalják a költségvetés módosításának javaslatait. Az eddigi vitában az ellenzéki képviselők bírálták a költségvetési javaslatot, inflációgerjesztőnek minősítve azt.

Siniša Mali pénzügyminiszter elmondta, hogy öt alapvető oka van annak, hogy miért javasolják az átütemezést.

Tanjug/Rade Prelić

Az egyik ok, hogy az idei év első 10 hónapjában 180 milliárd dinárral több bevétel valósult meg a tervezettnél, a második pedig az energiaárak emelkedése. Harmadik okként a 16 és 29 év közötti fiatalok 5000 dináros segélyezését említette, amit december 16-tól folyósítanak. A negyedik ok a nyugdíjak, amelyeknek novembertől kilenc százalékkal kell emelkedniük, Aleksandar Vučić államfő pedig azt ígérte, hogy januárban a nyugdíjakat további 12,1 százalékkal emelik, tette hozzá Mali. A költségvetés módosításának ötödik oka, mint fogalmazott, a születések támogatása, amely az elsőszülött, másod- és harmadszülött után 100, 200 és 300 ezer dináros kifizetésben nyilvánul meg.

Siniša Mali
költégvetés
parlamenti vita

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.