Ugrás a tartalomra
FoNet/Zoran Mrđa

Pavle Petrović: Szerbia gazdasága akár 20 százalékos növekedést is produkálhat

2019-05-26
14:00
2019-05-26
16:39
Forrás
Vajdasági RTV
Reális a becslés, miszerint a következő négy évben Szerbia gazdasága akár 20 százalékos növekedést is produkálhat - mondta a szerbiai Költségvetési Tanács elnöke.

Pavle Petrović úgy véli, az ilyen arányú növekedés akkor érhető el, ha 5 százalékponttal növekednek a beruházások, vagyis ha azok a társadalmi össztermék 18 százalékáról 23 százalékára emelkednek. A csökkenő államadósság egyúttal kisebb kamatlábakat jelent az államnak és a magánszektornak is, ami gyorsabb gazdasági növekedést eredményezhet- mondta Petrović. Hozzátette, szerinte most volt a legnagyobb összhang a Nemzetközi Valutaalap, a kormány és a Költségvetési Tanács álláspontjai között az ország legfontosabb témáiról.

Pavle Petrovic
Költségvetési Tanács
növekedés

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.