Ugrás a tartalomra
FoNet/Zoran Mrđa

Pavle Petrović: Szerbia gazdasága akár 20 százalékos növekedést is produkálhat

2019-05-26
14:00
2019-05-26
16:39
Forrás
Vajdasági RTV
Reális a becslés, miszerint a következő négy évben Szerbia gazdasága akár 20 százalékos növekedést is produkálhat - mondta a szerbiai Költségvetési Tanács elnöke.

Pavle Petrović úgy véli, az ilyen arányú növekedés akkor érhető el, ha 5 százalékponttal növekednek a beruházások, vagyis ha azok a társadalmi össztermék 18 százalékáról 23 százalékára emelkednek. A csökkenő államadósság egyúttal kisebb kamatlábakat jelent az államnak és a magánszektornak is, ami gyorsabb gazdasági növekedést eredményezhet- mondta Petrović. Hozzátette, szerinte most volt a legnagyobb összhang a Nemzetközi Valutaalap, a kormány és a Költségvetési Tanács álláspontjai között az ország legfontosabb témáiról.

Pavle Petrovic
Költségvetési Tanács
növekedés

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.