Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Pénteken zárul a Prosperitati Alapítvány pályázati kiírásának ötödik köre

2018-06-13
13:00
2018-06-13
17:58
Forrás
Pannon RTV
Pénteken zárul a Prosperitati Alapítvány pályázati kiírásának ötödik köre. Stábunk a temerini irodában járt, ahol a beérkezett pályázatokról, az egyes kiírások iránti érdeklődés felől érdeklődtünk.

A temerini Elek László húsz éve foglalkozik méhészettel. Eddig csak a mellékkeresetet jelentette ez a családnak. Most már fia is társult a családi gazdaságba, és fejleszteni szeretnének. A Prosperitati Alapítványnál méhészfelszerelésre pályáznak: „Klasszikus felszerelés, amivel a méhészeknek rendelkeznie kell, pörgető, porcukordaráló, cukorlepénygyúró, utánfutók, kaptárak, ezekre pályázok valójában, felszerelés, ami kell a méhészeknek, hogy kicsit fejlesszék a saját méhészetüket.”

Belić Tóth Katalin Szenttamásról utazott Temerinbe, hogy átadja a pályázatot. Gabona-beszállításról kötöttek integrátori szerződést, az ehhez szükséges munkaeszközre pályázik családi gazdaságuk: „Az idén traktorra pályáztunk, tavaly is pályáztunk már, és az idén könnyebb volt, mert a tavalyi tapasztalatok alapján már tudtuk, hogy a komputeres rendszerben hogy mennek a dolgok, és akkor annyival könnyebb volt.”

A Prosperitati Alapítvány ötödik pályázati körére beadandó pályázatokat még péntekig, azaz június 15-éig lehet átadni a pályázati irodákban.

Tadity Renáta, a temerini iroda munkatársa, Prosperitati Alapítvány: „A temerini iroda nagy területet fog magába, Szerémséget, Újvidéket, és újabban Szenttamás és Titel is hozzánk tartozik. Ebben a körben - mint ahogy az várható volt - nagy az érdeklődés, legfőképpen a gabona-integráció által kiírt pályázatra és a kezdő vállalkozóknak kiírt pályázatra nagy az érdeklődés.”

A temerini iroda munkatársainak tapasztalata az eddigi pályázati körök alapján az, hogy mindig az utolsó napokban érkezik a legtöbb pályázó.

Temerin
Prosperitati

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.