Ugrás a tartalomra
wikimedia/Kolega2357

Péntektől szünetel a vasúti közlekedés Újvidék és Belgrád között

2019-01-30
13:19
2019-01-30
13:28
Forrás
Vajdaságma/Dnevnik
A forgalom akár a jövő évig is szünetelhet. A Srbija Voz vállalat közölte, hogy a vonatok csak Újvidék és Szabadka között közlekednek, emiatt változások lesznek a nemzetközi vasúti forgalomban is.

A sínek ópazovai szakaszánál történő felújítása miatt, valamint a völgyhíd és a Čortanovcinál lévő alagút kiépítése miatt a forgalom akár a jövő évig is szünetelhet. Amíg a munkálatokat nem fejezik be, addig ideiglenesen szünetel a vasúti forgalom Bécs irányába, de változások lesznek a Budapest irányába tartó vonatok menetrendjében is.

A Belgrádból 11 óra 13 perckor induló budapesti nemzetközi járat ezentúl Újvidékről indul majd 11 órakor azzal, hogy Kelebiánál át kell szállni 14 óra 46 perckor. A Budapestről 7 óra 57 perckor Belgrádba induló vonat utasainak 15 óra 41 perckor kell átszállniuk Kelebiánál az Újvidékre tartó járatra. A Belgrádból 21 óra 15 perckor és 22 óra 15 perckor Budapestre induló járat ideiglenesen megszűnik.

A tervek szerint a forgalom szünetelésének ideje alatt felújítják az Ópazova és Inđija, valamint az Inđija és Béska közötti vasútvonalat, továbbá felújítják a karlócai vasútállomást is.

Mivel a tervek szerint ideiglenesen megszűnik a Belgrád és Újvidék közötti vasúti forgalom, ez azt jelenti, hogy közel egy évig nem járnak majd a vonatok az új Žeželj-hídon, amelyet tavaly április 7-én adtak át a rendes vasúti forgalomnak.

A vasútvonal felújításával az orosz RZD International vállalatot bízták meg, a tervek szerint pedig ezen a szakaszon a felújítással egyidőben egy sor más munkálatot is elvégeznek majd.

vasút
közlekedés
Újvidék
Belgrád

Most

12:04, Frissítve: 12:10

Nyáron is jó könyvtárba járni

A nyári iskolaszünetben is sok gyerek látogatja az Óbecsei Népkönyvtárat. Az intézmény kézműves foglalkozásokat szervezett, augusztusban pedig ismét lesz zenetábor.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.