Ugrás a tartalomra
wikimedia/Kolega2357

Péntektől szünetel a vasúti közlekedés Újvidék és Belgrád között

2019-01-30
13:19
2019-01-30
13:28
Forrás
Vajdaságma/Dnevnik
A forgalom akár a jövő évig is szünetelhet. A Srbija Voz vállalat közölte, hogy a vonatok csak Újvidék és Szabadka között közlekednek, emiatt változások lesznek a nemzetközi vasúti forgalomban is.

A sínek ópazovai szakaszánál történő felújítása miatt, valamint a völgyhíd és a Čortanovcinál lévő alagút kiépítése miatt a forgalom akár a jövő évig is szünetelhet. Amíg a munkálatokat nem fejezik be, addig ideiglenesen szünetel a vasúti forgalom Bécs irányába, de változások lesznek a Budapest irányába tartó vonatok menetrendjében is.

A Belgrádból 11 óra 13 perckor induló budapesti nemzetközi járat ezentúl Újvidékről indul majd 11 órakor azzal, hogy Kelebiánál át kell szállni 14 óra 46 perckor. A Budapestről 7 óra 57 perckor Belgrádba induló vonat utasainak 15 óra 41 perckor kell átszállniuk Kelebiánál az Újvidékre tartó járatra. A Belgrádból 21 óra 15 perckor és 22 óra 15 perckor Budapestre induló járat ideiglenesen megszűnik.

A tervek szerint a forgalom szünetelésének ideje alatt felújítják az Ópazova és Inđija, valamint az Inđija és Béska közötti vasútvonalat, továbbá felújítják a karlócai vasútállomást is.

Mivel a tervek szerint ideiglenesen megszűnik a Belgrád és Újvidék közötti vasúti forgalom, ez azt jelenti, hogy közel egy évig nem járnak majd a vonatok az új Žeželj-hídon, amelyet tavaly április 7-én adtak át a rendes vasúti forgalomnak.

A vasútvonal felújításával az orosz RZD International vállalatot bízták meg, a tervek szerint pedig ezen a szakaszon a felújítással egyidőben egy sor más munkálatot is elvégeznek majd.

vasút
közlekedés
Újvidék
Belgrád

Most

15:13, Frissítve: 15:38

Látványosan fejlődnek a péterrévei gazdák

Első ízben tartottak családi napot és mezőgép-kiállítást Péterrévén a VMSZ helyi szervezetének szervezésében. Fő célja a tapasztalatcsere, a mezőgazdaság népszerűsítése és persze a szórakozás volt.
14:52

Szerbia támogatja a hazai vállalatokat

A belföldi vállalatok, amelyek legalább ötven embert foglalkoztatnak, azok viszik előre Szerbiát a fejlődés útján - jelentette ki Siniša Mali a pružatovaci Bibli cégben tett látogatásakor.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.