Ugrás a tartalomra
Ada, Magyar Levente, Prosperitati Alapítvány, beruházás
Pannon RTV

Prosperitati-nyertes adai beruházásokat tekintett meg Magyar Levente

2017-12-15
17:47
2017-12-15
18:05
Forrás
Pannon RTV
Adai beruházásokat tekintett meg a magyar külgazdasági és külügyminiszter-helyettes. A látogatáson a VMSZ és a Prosperitati Alapítvány képviselői is részt vettek.

A delegáció tagjai az adai Termometalban kezdték meg látogatásukat. A vállalat tulajdonosa először ismertette a cég történetét, majd közösen megtekintették a termelést, valamint az épülő részlegeket is. Ezután Magyar Levente és Pásztor István felhelyezték a Prosperitati Alapítvány segítségével vásárolt eszközökre a matricákat.

A Termometal vállalat közel 3 millió euró értékű támogatást nyert. Micsiz József, tulajdonos, Termometal, Ada: „Tavaly decemberben elhatároztuk, hogy alapeszközökre és olyan technológiákra pályázunk, amivel növelni tudjuk a versenyképességünket, és amellyel olyan új területeket tudunk letakarni technológiailag, amelyre az Európai Unió piacán szükség van, de nekünk még erre nincsenek meg a feltételeink.”

Prosperitati Alapítvány, beruházás, malom, Borsos Csaba, Magyar Levente

A vendégek a látogatását a Kontakt malomban folytatták, ahol megtekintették a már kiépült silókat, valamint a folyamatban lévő munkálatokat, amelyek a Prosperitati Alapítvány támogatásával valósultak meg. Borsos Csaba, tulajdonos, Kontakt Kft.: „A malomnak a tároló kapacitásának a bővítésére, csomagoló gépekre, valamint szállításra pályáztunk. A projekt 2 millió euróba kerül.”

Magyar Levente, Magyarország külgazdasági és külügyminiszter-helyettese elmondta, hogy mély benyomást tettek rá a látottak, hiszen azt tapasztalja, hogy jó helyre került a támogatás. Hozzátette, hogy Szerbia és Vajdaság megfelelően fel tudta használni ezt a lehetőséget. Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Magyarország: „Biztatóan látom, már csak azért is, mert az elmúlt két évben 40 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a vajdasági kis- és nagyvállalkozások körében. A mai napot arra szántuk, hogy bejárjunk néhány olyan nagyberuházást, amelyek a program keretében most vannak folyamatban. Ezért vagyunk itt most Ada határában, ahol megtekintettük ezt az újdonsült, egészen újonnan felépült malmot.”

Magyar Levente, Borsos Csaba

A miniszterhelyettes azt is elmondta, hogy örömmel tölti el, hogy nemcsak az iparban, hanem a mezőgazdaságban is komoly beruházások valósultak meg, hiszen Vajdaság legfontosabb gazdasági tartaléka a mezőgazdaságban van.

Magyar Levente
Ada
prosperitati Alapítvány

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű