Ugrás a tartalomra
Ada, Magyar Levente, Prosperitati Alapítvány, beruházás
Pannon RTV

Prosperitati-nyertes adai beruházásokat tekintett meg Magyar Levente

2017-12-15
17:47
2017-12-15
18:05
Forrás
Pannon RTV
Adai beruházásokat tekintett meg a magyar külgazdasági és külügyminiszter-helyettes. A látogatáson a VMSZ és a Prosperitati Alapítvány képviselői is részt vettek.

A delegáció tagjai az adai Termometalban kezdték meg látogatásukat. A vállalat tulajdonosa először ismertette a cég történetét, majd közösen megtekintették a termelést, valamint az épülő részlegeket is. Ezután Magyar Levente és Pásztor István felhelyezték a Prosperitati Alapítvány segítségével vásárolt eszközökre a matricákat.

A Termometal vállalat közel 3 millió euró értékű támogatást nyert. Micsiz József, tulajdonos, Termometal, Ada: „Tavaly decemberben elhatároztuk, hogy alapeszközökre és olyan technológiákra pályázunk, amivel növelni tudjuk a versenyképességünket, és amellyel olyan új területeket tudunk letakarni technológiailag, amelyre az Európai Unió piacán szükség van, de nekünk még erre nincsenek meg a feltételeink.”

Prosperitati Alapítvány, beruházás, malom, Borsos Csaba, Magyar Levente

A vendégek a látogatását a Kontakt malomban folytatták, ahol megtekintették a már kiépült silókat, valamint a folyamatban lévő munkálatokat, amelyek a Prosperitati Alapítvány támogatásával valósultak meg. Borsos Csaba, tulajdonos, Kontakt Kft.: „A malomnak a tároló kapacitásának a bővítésére, csomagoló gépekre, valamint szállításra pályáztunk. A projekt 2 millió euróba kerül.”

Magyar Levente, Magyarország külgazdasági és külügyminiszter-helyettese elmondta, hogy mély benyomást tettek rá a látottak, hiszen azt tapasztalja, hogy jó helyre került a támogatás. Hozzátette, hogy Szerbia és Vajdaság megfelelően fel tudta használni ezt a lehetőséget. Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Magyarország: „Biztatóan látom, már csak azért is, mert az elmúlt két évben 40 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a vajdasági kis- és nagyvállalkozások körében. A mai napot arra szántuk, hogy bejárjunk néhány olyan nagyberuházást, amelyek a program keretében most vannak folyamatban. Ezért vagyunk itt most Ada határában, ahol megtekintettük ezt az újdonsült, egészen újonnan felépült malmot.”

Magyar Levente, Borsos Csaba

A miniszterhelyettes azt is elmondta, hogy örömmel tölti el, hogy nemcsak az iparban, hanem a mezőgazdaságban is komoly beruházások valósultak meg, hiszen Vajdaság legfontosabb gazdasági tartaléka a mezőgazdaságban van.

Magyar Levente
Ada
prosperitati Alapítvány

Most

08:12, Frissítve: 09:23

A Biológia Éjszakája

A nyílt nap fő témája az érdekes tudományok megismertetése, a természet szépségének bemutatása és a környezetvédelem fontossága volt.
22:29, Frissítve: 07:09

Zomborban vendégszerepelt az Ötösfogat

A bezdáni, nemesmiliticsi, bácsgyulafalvi, csonoplyai és zombori amatőr egyesületek színjátszói, szavalói, énekesei és táncosai minden évben elkészítik saját műsorukat.
21:53, Frissítve: 22:01

Halálos tüntetés a Gázai-övezetben

Négy palesztint agyonlőttek, közel százat pedig megsebesítettek az izraeli katonák a Gázai övezet határánál sorozatban negyedik erőszakos tüntetéseken - írják a Jediót Ahronót újság honlapján.

Népszerű