Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Prosperitati új pályázatai segítik az itthon maradást

2019-05-23
17:45
2019-05-23
19:45
Forrás
Pannon RTV
Ismertették a Prosperitati Alapítvány 2019-es évre vonatkozó új pályázatait.

A jövőben megvalósuló támogatásokat Magyar Levente, Magyarország külgazdasági és külügyminiszter-helyettese, Pásztor István, a VMSZ elnöke, valamint Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője jelentette be egy sajtótájékoztatón Nagybecskereken. 10 új pályázat lesz elérhető az elkövetkező időszakban.

Ezzel a 10 pályázattal Vajdaságban elindul a második fejlesztési ciklus - mondta Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője.

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „2016. január 31-én hasonló pályázati bejelentés történt, 10 pályázati kiírással, hasonló pályázati kiírásokkal. Most azért hívjuk táncba a vajdasági magyar közösség vállalkozóit, gazdálkodóit, a fiatal párokat, hogy hasonló sikert érjünk el, mint az első fejlesztési ciklusban.”

A vajdasági magyar közösségnek van egy erős vállalkozói rétege, ami azt mutatja, hogy ezt a programot folytatni kell - jelentette ki Pásztor István. A VMSZ elnöke továbbá bejelentette a 2019-es évre vonatkozó 10 kisléptékű támogatást is, amelyek között most a turizmus is kiemelt jelentőségű lesz.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Falusi házvásárlásra vonatkozó pályázat, földvásárlásra vonatkozó pályázat, a vállalkozási fejlesztések tekintetében eszközbeszerzésre, szabványosításra kiírt pályázatra lehet számítani, a mezőgazdaság területén pedig zárt rendszerű munkaintenzív növénytermesztést szeretnénk támogatni, az állattenyésztésben szeretnénk pályázási lehetőséget teremteni, a gyümölcstermesztésben, a helyi termékek előállításában.”

Egyebek mellett kibővítik azt a programot, amely a fiatal párok házvásárlását célozza, és ezen kívül még egy újdonságra számíthat a vajdasági magyar közösség - mondta Magyar Levente magyar külgazdasági és külügyminiszter-helyettes.

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Magyarország: „Ami egy újdonság, és amit büszkén jelentek be, az az, hogy a magyar anyaország családpolitikáját egy vonásban legalábbis megjelenítjük a mostani kiírásokban. Amennyiben a nagycsaládosok még nagyobb kedvezménnyel, azaz még kisebb önrésszel tudnak majd pályázatokat benyújtani, mint korábban. Támogatandó a vajdasági magyar közösség berkein belül is a gyermekvállalást.”

A maximális támogatási keretösszeg egy-egy pályázat esetében több lett. Az eddigi 1,2 millió dinár helyett, mostantól 1,5 millió dinár ez az összeg. A pályázás határideje július 31-e, a földváráslás esetében október 31-e. A részletek elérhetőek a prosperitati.rs honlapon.

Prosperitati Alapítvány
Pásztor István
Juhász Bálint
Magyar Levente
Nagybecskerek

Most

14:52, Frissítve: 15:07

Várja a látogatókat a Palicsi Állatkert

Megérkezett a jó idő, és a Palicsi Állatkertben is egyre több a látogató. A hőségben az állatok többsége a szabadban pihenve várja a vendégeket. Idén is számos jövevény született az állatkertben.
13:10, Frissítve: 13:37

Együtt szőttek kicsik és nagyok

Népi szövő műhelyfoglalkozást tartottak szombaton délelőtt a palicsi Magyar Kultúrközpontban. A foglalkozás a Sokszínű együttműködés elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.