Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic/bg

Regionális innovációs start-up központ jön létre Szabadkán

2018.09.12
07:14
2018.09.12
07:24
Forrás
Magyar Szó
Erről tegnap írta alá a támogatási szerződést Nenad Popović innovációért és technológiai fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

Három helyen lesz ilyen központ: Szabadka mellett Pirotban és Kruševacon. Az állam 250 millió dinárral támogatja a projekteket. A regionális innovációs start-up központok a fiatal fejlesztőket, technológiai vállalkozókat és start-up cégek tulajdonosait segítik majd, hogy a lehető legkorszerűbb körülmények között és a legmodernebb eszközökkel dolgozzanak. Korszerű felszerelést, szakmai tanácsadást és mentorprogramot kínálnak majd fel nekik. A cél az, hogy a fiatal innovatív vállalkozók Szerbiában maradjanak, és könnyebben érvényesüljenek itthon és külföldön is.

Szabadka
regionális
innovációs
start-up

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.