Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rekord látogatottságra számítanak idén a görögországi vendéglátók

2022.05.22
10:50
2022.05.22
16:38
Forrás
Panon RTV
Az ország már eltörölte a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozásokat és néhány héten belül arról is dönt, hogy a szerb turistáknak megszüntessék a roming kötelezettséget.

A koronavírus járvány miatt kihasználatlan nyaralásokat pedig idén mindenki kihasználhatja. A görög idegenforgalmi miniszter, elmondta a luxus nyaralási helyek tovább drágulhatnak, az Európában dúló háború miatt, ezért ajánlatos a kisebb településeket is felkeresni.

Tanjug/Sava Radovanović

Vasilis Kikilas, Görögország idegenforgalmi minisztere kiemelte: „A járványügyi helyzet jelenleg sokkal jobb Szerbiában és Görögországban is. Május elsejétől az egyetlen dolog amire a szerbiai állampolgároknak szükségük van a Görögországba való belépéshez az az útlevél és a mosoly. Nincs szükség tanúsítványokra, tesztekre és egyéb bürokráciára. Akár oltott, akár oltatlan, mindenkit szeretettel várunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Szerbiából érkező vendégek száma várhatóan 30 százalékkal több lesz, ami azt jelenti, hogy több mint 900 ezer ember érkezik Szerbiából Görögországba ezen a nyáron.”

Görögország
turizmus
Vasilis Kikilas

Most

18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű