Ugrás a tartalomra
Rasim Ljajic
Fonet/Zoran Mrđa

Rekordkereskedelem Szerbia és Bosznia-Hercegovina között

2018-02-13
07:46
2018-02-13
07:56
Forrás
Vajdasági RTV
Rekordot döntött a Szerbia és Bosznia-Hercegovina közötti kereskedelem – szögezte le Rasim Ljajić kereskedelmi miniszter a Mirko Šarović boszniai hivatali kollégájával folytatott megbeszélésén.

Belgrád és Szarajevó kereskedelmének mérlege tavaly 1 milliárd 726 millió eurót tett ki. Szerbia több mint kétszer annyi árut szállított a szomszédos országba, mint amennyit importált. A két kereskedelmi miniszter Belgrádban egyeztetett a kapcsolatok erősítéséről. Terveik szerint az idén 2 milliárd euróra növelnék az áruforgalom értékét. Ennek az előfeltétele több védőintézkedés megszüntetése is.

A felek abban is megállapodtak, hogy közös turisztikai kínálattal lépnek majd fel a kínai piacon, hiszen a két ország vízumliberalizációról szóló szerződést kötött Pekinggel.

szerbia
Bosznia
Belgrád
Szarajevó
Rasim Ljajić

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű