Ugrás a tartalomra
Rasim Ljajic
Fonet/Zoran Mrđa

Rekordkereskedelem Szerbia és Bosznia-Hercegovina között

2018-02-13
07:46
2018-02-13
07:56
Forrás
Vajdasági RTV
Rekordot döntött a Szerbia és Bosznia-Hercegovina közötti kereskedelem – szögezte le Rasim Ljajić kereskedelmi miniszter a Mirko Šarović boszniai hivatali kollégájával folytatott megbeszélésén.

Belgrád és Szarajevó kereskedelmének mérlege tavaly 1 milliárd 726 millió eurót tett ki. Szerbia több mint kétszer annyi árut szállított a szomszédos országba, mint amennyit importált. A két kereskedelmi miniszter Belgrádban egyeztetett a kapcsolatok erősítéséről. Terveik szerint az idén 2 milliárd euróra növelnék az áruforgalom értékét. Ennek az előfeltétele több védőintézkedés megszüntetése is.

A felek abban is megállapodtak, hogy közös turisztikai kínálattal lépnek majd fel a kínai piacon, hiszen a két ország vízumliberalizációról szóló szerződést kötött Pekinggel.

Szerbia
Bosznia
Belgrád
Szarajevó
Rasim Ljajić

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.