Ugrás a tartalomra
Rasim Ljajic
Fonet/Zoran Mrđa

Rekordkereskedelem Szerbia és Bosznia-Hercegovina között

2018-02-13
07:46
2018-02-13
07:56
Forrás
Vajdasági RTV
Rekordot döntött a Szerbia és Bosznia-Hercegovina közötti kereskedelem – szögezte le Rasim Ljajić kereskedelmi miniszter a Mirko Šarović boszniai hivatali kollégájával folytatott megbeszélésén.

Belgrád és Szarajevó kereskedelmének mérlege tavaly 1 milliárd 726 millió eurót tett ki. Szerbia több mint kétszer annyi árut szállított a szomszédos országba, mint amennyit importált. A két kereskedelmi miniszter Belgrádban egyeztetett a kapcsolatok erősítéséről. Terveik szerint az idén 2 milliárd euróra növelnék az áruforgalom értékét. Ennek az előfeltétele több védőintézkedés megszüntetése is.

A felek abban is megállapodtak, hogy közös turisztikai kínálattal lépnek majd fel a kínai piacon, hiszen a két ország vízumliberalizációról szóló szerződést kötött Pekinggel.

Szerbia
Bosznia
Belgrád
Szarajevó
Rasim Ljajić

Most

16:45

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.
16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.