Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Rekordnagyságú összeggel gazdálkodhat idén a mezőgazdasági minisztérium

2023.02.07
14:53
2023.02.07
16:56
Forrás
Pannon RTV
A mezőgazdaság idei finanszírozásával kapcsolatban tartottak kerekasztal-beszélgetést a Vajdasági Gazdasági Kamarában.

Az eseményen a mezőgazdászok közvetlenül a döntéshozóktól hallhatták a legfrissebb ágazati gazdasági előrejelzéseket, de kérdéseket is feltehettek.

Ivana Popović szerb mezőgazdasági államtitkár kiemelte, a minisztériumnak idén rekord, 79,7 milliárd dináros költségvetése van, és ennek a költségvetésnek a többsége a támogatásokra, a közvetlen kifizetésekre és a vidékfejlesztési intézkedésekre irányul majd.

A tartományi mezőgazdasági titkárságnak idén 10,7 milliárd dináros büdzséje van, számos pályázattal várják indén is a gazdákat - hangzott el az eseményen.

Ivana Popović, mezőgazdasági államtitkár, Szerbia: „Rekord, 79,7 milliárd dináros költségvetésünk van a 2023-as évre, és ennek a költségvetésnek a többsége a támogatásokra irányul majd, a közvetlen kifizetésekre kevesebb mint 47 milliárd, a vidékfejlesztési intézkedésekre 8 milliárd. Hiszem, hogy a mezőgazdászok elégedettek lesznek azzal az intézkedéscsomaggal, amit 2023-ra készítünk, és remélem, hogy ezen a találkozón hallunk majd néhány olyan ötletet, javaslatot a terepről, amit a terveinkbe beépíthetünk.”

mezőgazdasági minisztérium
költségvetés
kerekasztal-beszélgetés

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.