Ugrás a tartalomra

Rózsaszínű csobbanás

2022.08.16
15:16
2022.08.16
15:32
Forrás
Pannon RTV
A forró nyári napokban egyre többen keresik fel a pacséri tófürdőt.

A gyógyulni, kikapcsolódni vágyók közül sokan több napot is eltöltenek a településen. A szálláshelyek száma folyamatosan bővül, ugyanis a nyári szezonban teltházasak a vendégházak.

Már a nyitás idején sokan vártak a pacséri tófürdő bejáratánál. Mészáros Etelka, Szabadka: „A férjemnek jó a lábára, kezeire, izmaira a víz. Nekem a benti víz nagyon meleg, a kinti hűsítő, kellemes, az inkább az én számomra, én azt szeretem legjobban.”

A pacséri tófürdő különleges lilás-rózsaszínes árnyalatban pompázik. Így azon túl, hogy a gyógyulni vágyók kedvelt üdülőhelye, valódi turisztikai attrakció is.

A fürdő miatt szép számmal érkeznek Pacsérra olyanok is, akik több éjszakát is eltöltenek a településen. Vendlener Marija, Újvidék: „Tíz napot leszünk, ez a tó nagyon jó, meg minden nagyon jó, tetszik ez a csendesség, a csend, semmi sincs, hogy valaki ugráljon a fejünkön, mint a tengeren, amikor az ember elmegy.”

Bojan Kermaunuer Ljubljanából családjával érkezett három napra. A szálláshellyel, a fürdővel és az árakkal is elégedett. „Szlovéniából érkeztünk, azaz Ljubjanából, a fővárosból, hogy kicsit pihenjünk, hogy megnézzük, milyen. Én a szlovén újságokból értesültem róla, fogalmam sem volt, hogy hol van, most eljöttem, és hihetetlenül meglepődtem, szerintem még vissza fogok térni.”

Szabó Tündéék vendégházában két négyágyas és három kétágyas apartman várja a vendégeket. Mint mondja, nyaranta folyamatosan telt ház van náluk. „Idevalósi vendégeink, vannak azért Magyarországról visszatérő vendégeink, nagyon szeretnek hozzánk járni, vannak kerékpárjaink, amit nyugodtan tudnak használni, bent az udvarban parkolási lehetőségünk. Terveztünk bővíteni, de egyelőre még nincs rá keretünk.”

Jelenleg egyidőben 150 szállóvendéget tudnak fogadni Pacséron a vendégházak. Az apartmanokat személyenként általában 1200-1500 dináros áron adják ki egy-egy éjszakára. Szabolcski Szabolcs, tanácselnök, Pacsér HK: „A vendégeink Szerbia szinte egész területéről, Magyarország déli régióiból érkeznek, visszatérő vendégeink vannak. A nyári időszakban szinte már úgymond lehetetlen szálláshelyet találni, ezért is sokan beruháznak új szálláshelyek kialakításába, bízunk benne, hogy ez egyre több és több lesz.”

Pacséron folyamatban van vendéglátóipari egységek és egy helyi termékeket bemutató és árusító terem kialakítása is, mindez tovább fejleszti a falusi turizmust a településen.

Pacsér
tófürdő
turizmus

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.