Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Sárgarépa, zöldség és paszternák termesztése

2020-04-06
16:45
Forrás
Pannon RTV
Répafélék termesztésével foglalkozik a torontálvásárhelyi Kerekes család. A munka a rendkívüli helyzet idején sem állt le, igyekeznek a megrendelt árut időben eljuttatni a vevőknek.

Nem könnyű munka a sárgarépa, a zöldség és a paszternák termesztése. Pontosan megvan, mikor kell elvetni, és mikor kell a földből kiszedni - meséli Kerekes Zoltán: „A zöldség, a paszternák hamarabb megindul magba menni, úgyhogy egy kicsit hamarabb fel kell szedni. Az időjárás meghatározta a vetést is, mivel ősszel is vetünk.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Miután a termést hazaszállítják, jön a mosás, a válogatás és a hűtőházakban való raktározás - részletezi Kerekes Mária: „Reggel 5 órától kezdünk munkálkodni, amennyi a megrendelésünk a vevőinktől, annyit kezdünk csinálni.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A Kerekes házaspár immár 26 éve ezekkel a növényekkel foglalkozik, folyamatosan fejlődnek, az árut a hazai piacon és a környező országokban értékesítik.

Torontálvásárhely
sárgarépa
zöldség

Most

17:19, Frissítve: 18:30

Online kerekesszékes edzésprogramot mutattak be

Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló, határon átnyúló együttműködési program Inter Pingpong 3 elnevezésű projektje szerbiai és magyarországi diák, amatőr és fogyatékkal élő sportolókat ölel fel.

Népszerű