Ugrás a tartalomra
Disznók
Pannon RTV/Juhász Géza

Sertéstenyésztés pro és kontra - Megéri-e foglalkozni vele?

2020-02-14
22:26
2020-02-15
11:10
Forrás
Pannon RTV
Bánátban egyre kevesebben foglalkoznak sertéstenyésztéssel. A Közügyekben annak jártunk utána, hogy miként tehető jövedelmezővé ez az ágazat.

Miközben egymást érik és egyre látogatottabbak a kolbász- és tepertőfesztiválok, addig egyre ritkábbak - már a falvakban is - a hagyományos disznóvágások. Bánát egykor inkább a jószágállományáról volt híres, mint a termőföldjéről, de mára ez már megváltozott. A pályázatok és támogatások révén azonban jövedelmezővé tehető az ágazat, erről beszélt Kósa Maja bácskossuthfalvi sertéstenyésztő hírháttér műsorunkban.

sertéstenyésztés
Kósa Maja

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.