Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Siniša Mali: Először lépi át történelme során a 60 milliárd eurót a szerbiai GDP

2022.09.25
11:05
Forrás
B92
Szerbia pénzügyminisztere elmondta, hogy a közadósság a GDP-hez viszonyítva 53 százalék, ami jóval elmarad attól a 60 százalékos határtól, amit a Maastrichti Szerződés szerint nem szabad átlépni.

Szerbia jó helyzetben van, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az Európai Unióban a közadósság aránya a GDP-hez vizsonyítva átlagosan 88 százalék. Mali szerint Szerbiának van elég pénze arra is, hogy ha szükség van rá a krízis miatt, áramot, gázt és élelmiszert is vásároljon.

Siniša Mali
GDP

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű