Ugrás a tartalomra

Siniša Mali: Először lépi át történelme során a 60 milliárd eurót a szerbiai GDP

2022.09.25
11:05
Forrás
B92
Szerbia pénzügyminisztere elmondta, hogy a közadósság a GDP-hez viszonyítva 53 százalék, ami jóval elmarad attól a 60 százalékos határtól, amit a Maastrichti Szerződés szerint nem szabad átlépni.

Szerbia jó helyzetben van, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az Európai Unióban a közadósság aránya a GDP-hez vizsonyítva átlagosan 88 százalék. Mali szerint Szerbiának van elég pénze arra is, hogy ha szükség van rá a krízis miatt, áramot, gázt és élelmiszert is vásároljon.

Siniša Mali
GDP

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.