Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/sabinevanerp

Sok nyugdíjas dolgozik Szerbiában

2019-09-29
08:21
2019-09-29
08:29
Forrás
VajdaságMa, Szerbiai RTV
Szerbiában júliusban csaknem 106 ezer nyugdíjas kapott 10 ezer dinárnál alacsonyabb nyugdíjat.

Ha ehhez a számhoz hozzáadjuk azokat, akiknek járandósága havi 10 és 25 ezer dinár között mozog, akkor 950 ezer emberről beszélhetünk. Ezek a Szerbiai Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap hivatalos adatai. Nem csoda hát, ha egyre több a nyugdíjas munkavállaló. Szerbiában a hivatalos adatok szerint legálisan mintegy 34 ezer nyugdíjas dolgozik. Ők azok, akik hivatalosan kérvényezték, hogy növeljék a nyugdíjukat azokkal az új munkaévekkel, amelyek után, nyugdíjba vonulásukat követően is, fizették a járulékokat. Azokról viszont, akik feketén dolgoznak nyugdíjasként, semmiféle adatok nincsenek, csupán becslések. Nyugállományú dolgozókat alkalmaznak a bankok és posták biztonsági őrként, de szép számmal vannak eladók, sofőrök, orvosok is.

nyugdíjas
munkavállaló
Szerbiai Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 21:43

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.