Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

State Department: magas osztályzat Szerbiának

2021.07.23
21:25
2021.07.23
21:53
Forrás
B92, Szerbiai RTV
Siniša Mali szerb pénzügyminiszter reagált az értékelésre.

A szerbiai befektetési légkört pozitívan értékelte az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma. A State Department 2021-re vonatkozó jelentése szerint a külföldi beruházások feltételeinek javulása legnagyobb mértékben a hosszútávú makrogazdasági reformoknak, a fiskális fegyelemnek és a pénzügyi stabilitásnak köszönhető. Az értékelésre reagált Siniša Mali szerb pénzügyminiszter. Kiemelte, hogy az eddig elért eredmények reményt adnak és tovább ösztönzik a gazdaság fejlődését. Emlékeztetett arra, hogy nem állnak el a Szerbia 2025 fejlesztési terv megvalósításától, amely által az ország még inkább megnyílik a belföldi és külföldi befektetők előtt. Gyárak létesítésével új munkahelyek jönnek létre, nő a versenyképesség és jelentősen javul az életszínvonal - mondta a tárcavezető.

A napokban egyébként Ana Brnabić kormányfő és a szerb küldöttség New Yorkban a világ egyik legnagyobb befektetési csoportjával tárgyalt. Az amerikai Goldman Sachs annak a lehetőségét mérlegeli, hogy befektet Szerbiában.

State Department

Most

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.