Ugrás a tartalomra
YouTube

Svájci csoki készülhet Szerbiában

2019-04-18
20:43
Forrás
Večernje Novosti
Újvidéken nyit üzemet a Barry Callebaut nevű cég.

Ez lesz az édességgyár első délkelet-európai egysége. Az üzem két éven belül épülhet meg, az erre vonatkozó szerződést ma írták alá Szerbia, Újvidék és a svájci csokigyár képviselői. A vajdasági üzemben évente 50 ezer tonna csokoládéterméket állítanak majd elő. A beruházás értéke 50 millió euró. A cég modern technológiát hoz az országba és munkahelyeket teremt, mindenben a segítségükre leszünk - ígérte Aleksandar Vučić szerb államfő.

svájci csoki
csokoládé
gyár
Újvidék
Barry Callebaut
édességgyár

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.